Славна глумица без длаке на језику: Мушкарци то раде годинама, зато је свијет и кројен по њима

Агенције
Славна глумица без длаке на језику: Мушкарци то раде годинама, зато је свијет и кројен по њима

Глумица Мишел Вилијамс је на додијели Златног глобуса одржала говор због ког се јавност дигла на ноге, а ево о чему се ради.

Трудна Мишел Вилијамс добила је Златни глобус за најбољу улогу у мини-серији “Fosse/Verdon”, а прилику додjеле награде Мишел је искористила да проговори о абортусу, како је рекла, праву на избор које је и она искористила и које јој је омогућило да напредује у каријери, барем тако спекулишу медији будући да је тако страствено говорила о тој теми.

“Дала сам све од себе да сама креирам свој живот, да не буде само низ догађаја који су ме задесили, већ да могу да се осврнем и видим свој утицај и своје изборе, да препознам свој рукопис у тој причи. Некад је тај рукопис нечитак и хаотичан, некад прецизан и тачан. Међутим, све сам то ја исписала а то не бих могла да урадим да нисам имала право да бирам. Избор да могу да кажем када и са ким желим дjецу, да добијем подршку, значио ми је више од свега. Јер, када су дjеца на тасу, као што свака мајка зна, тас на ваги превагнуће у њихову корист. Знам да су моји избори вjероватно другачији од ваших, али хвала богу да је ова земља заснована на принципима по којима ја живим свој живот по својим увjерењима, а ви по својима, и слободни смо да радимо како желимо”, рекла је она, те додала:

“Захвална сам што живим у овом тренутку у историји када постоји избор, јер жене и дjевојке, знајте да вашим тijелима могу да се десе ствари које нису ваш избор. Жене, све жене од 18 па до 118, када дође тренутак за гласање, гласајте у свом интересу. То је оно што мушкарци раде годинама, зато је свijет и кројен по њиховој мjери. Међутим, не заборавите да смо ми већина гласачког тијела у овој земљи. Хајде онда да је обликујемо према нама”.

 

Мишел иначе има 14-годишњу ћерку Матилду са покојним Хитом Леџером, а док је говорила, публика ју је охрабривала и тапшала, док је њена најбоља пријатељица Бизи Филипс брисала сузе. Бизи је, иначе, абортус имала са 15 година.

Посебно је био приметан громогласан аплауз Џенифер Анистон и Кејт Мекинон, а подршку на друштвеним мрежама пружиле су јој многе јавне личности, попут Салме Хајек, Тифани Хадиш и многих других. Други дио јавности је, пак, згрожен тиме што се, како пишу, “хвали да је имала абортус како би могла да освоји Златни глобус”.

 

Ипак, чињеница је да је већина жена пружила пуну подршку Мишел Вилијамс и упутиле су јој речи охрабрења, али и подршку на друштвеним мрежама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана