Сjећате ли се Бејби из “Прљавог плеса”

Г.С.
Сjећате ли се Бејби из “Прљавог плеса”

Глумицу Џенифер Греј прославила је улога у култном филму “Прљави плес” из 1987. године.

Џенифер је рођена 26. марта 1960. године. Њени родитељи су глумци Џоел Греј и Џо Вајдлер, а Грејова је похађала школу Далтон - приватну школу на Менхетну за глуму и плес.

Са 26 година глумила је љубоморну сестру у филму “Слободан дан Фериса Булера”, играла је у филму “Црвена зора”, али тек улога симпатичне Бејб у “Прљавом плесу” јој је донијела планетарну славу. Остварење редитеља Емила Ардолина прати љубавну причу тинејџерке Френсис Бејби Хаусмен и њеног инструктора плеса Џонија Касла, ког је глумио сјајни Патрик Свејзи.

Никад касније Џенифер Греј није успјела да понови овај успјех, као ни Свејзи, али не због недостатка талента, већ због низа незгода које су је погодиле.

Тик пред премијеру филма “Прљави плес” заједно са тадашњим дечком Метјуом Бродериком, преживјела је тешку саобраћајну несрећу - имали су чеони судар, обоје су преживјели, али мајка и ћерка које су се налазиле у другим колима нису биле те среће. Касније је изјавила да је због гриже савијести одлучила да се једно вријеме повуче из јавностии.

Почетком деведесетих, подвргла се пластичној операцији како би смањила нос. Њен изглед послије више захвата је негативно утицао на њен посао, а многи пријатељи и колеге изјавили су да нису могли да је препознају.

Једном приликом Џенифер је рекла: “Отишла сам у операциону салу славна - и изашла као анонимна. Било је то као бити у програму заштите свједока или бити невидљив”, присетила се.

Прије 11 година се такмичила у емисији “Плес са звијездама” и са својим партнером је освојила титулу. Глумила је епизодне улоге у серијама “Пријатељи”, “Увод у анатомији”. Од 2001. године је у браку са глумцем и редитељем Кларком Грегом, с којим има ћерку Стелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана