Седам знакова да је ваше дијете будући геније

ГС
Foto: Image by StockSnap from Pixabay

Бивши наставник и стручњак за едукацију дјеце Сајмон Барнс каже да је свако дијете различито, има своју личност и своје врлине. Он открива седам знакова да је дијете заиста будући геније.

1. Брзо учи

Било да је ријеч о некој практичној вјештини или о малом дјетету које брзо усваја нове ријечи, ако ваше дијете брзо учи, врло је вјероватно да ће бити склоно томе да само рјешава своје проблеме и да вјежба само.

2. Има високе стандарде

Ово може да доведе и до фрустрације, било да само дијете или људи из његове околине не могу да испуне његова очекивања. То је један од разлога зашто напреднија дјеца непрестано имају изазове пред собом, да би избјегли фрустрацију.

3. Никада не одустаје

Надарена, паметна дјеца су често перфекционисти. Поред тога што имају високе стандарде, често показују невјероватну упорност - покушавају изнова, све док не успију да достигну свој циљ.

4. Није добро у свему

Натпросјечно паметна дјеца често имају доста интересовања, али то не значи да су изузетни баш у свему. Више је ствар у томе да су радознали и воле да испробају различите ствари - рецимо, воле да читају, рјешавају загонетке, слажу пузле…

5. Креативно је

Барнс каже да надарена дјеца често показују висок ниво креативности, и то не само када је реч о музици или умјетности. Њихова креативност може да се покаже и у томе да су изузетни у рјешавају проблема или су врло маштовити када се играју.

6. Пријатељи и хумор

Напредна дјеца често дјелују зрелије од својих вршњака и због тога понекад имају проблема да нађу пријатеље међу вршњацима. Њихов смисао за хумор је можда другачији и озбиљнији, а такође су зрелији и у доношењу одлука.

7. Самостално је

Натпросјечно паметна дјеца су често доста самостална и нису претјерано оптерећена друштвеним нормама. Због тога им је често досадно када су суочени са темом која није у складу са њиховим мишљењем, преноси Стил.курир.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана