Седам мана натпросјечно интелигентних људи

Agencije
Седам мана натпросјечно интелигентних људи

О овој теми писао је Busyness Insider и открио којих седам лоших карактеристика се може везати само за оне изнадпросјечне.

 

1. Тешко им је носити се са свим емоцијама које осјећају

"То је уобичајен проблем интелигентних људи, поготово оних који се знају добро вербално изражавати. Они који се знају слабије изражавати вичу, скачу, плачу, смију се… Ја то све објасним. И онда кад објасним, све те емоције и даље стоје у мени", описао је један од корисника друштвене мреже Qуора, а то објашњава тако што тврди да мање интелигентни људи теже распознају властите емоције због чега их и не схвате до краја.

2. Тешко распознају колико неко други ради

Интелигентни људи обично се морају трудити мање од просјека, а то може постати проблем када у младости примјете да се не морају трудити како би остварили добре резултате што значи да им је изразито тешко стећи радну етику.

3. Немају простора за погрешке

Интелигентним људима се стално намећу висока очекивања других, а своје бриге и несигурности тешко ће објаснити онима који кроз то не пролазе. Управо због овога могу често бити фрустрирани и неугодни.

4. Нервирају друге тако што их исправљају

Често исправљање туђих грешака може бити изразито антипатично, а јако интелигентни људи стално примјећују туђе грешке због чега лако остављају дојам надмених и умишљених особа које људи не желе у својој близини.

5. Претјерана анализа

Људи са супериорном интелигенцијом имају навику анализирати сваку ситницу која им с догоди и то може чак и њих саме доводити до лудила.

6. Перципирани су као хвалисавци

Често некоме желе помоћи пружајући му потребу информацију, а онда стекну утисак да се беспотребно хвале својим знањем што другима може бити изразито одбојно.

7. Знају колико тога не знају

Интелигентне особе лакше перципирају стварност и као такве лакше схваћају како не знају апсолутно све, а лакше им је одредити и у којим су подручјима бољи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана