Шакира и Пике су синовима дали српска имена, сви се питају зашто

Г.С.
Шакира и Пике су синовима дали српска имена, сви се питају зашто

Многи се питају зашто пјевачица и славни фудбалер бирају да дјеци дају имена која су изузетно честа у Србији.

Чувени шпански фудбалер Џерар Пике актер је свих највећих успјеха шпанске репрезентације у претходних 12 година (укључујући и два освајања Европског првенства и један Мундијал), а о његовом приватном животу годинама се прича и пише, док је његова веза са једном од најпопуларнијих пјевачица планете под будним оком свјетске јавности.

Пике (31), одбамбрени играч Барселоне, од 2011. године у вези је са колумбијском пјевачицом Шакиром, која је од њега старија тачно деценију.

Веза им је од почетка у жижи интересовања медија, а још увијек се нису одлучили да је озваниче пред матичарем, не придајући томе велику важност.

Пике и Шакира имају два сина, а о њиховим именима се и те како причало на овим просторима, с обзиром на то да су оба и те како честа у Србији.

Првог сина, Милана, добили су у јануару 2013. године, а другог, Сашу, двије године касније.

Када су Шакира и Пике дјеци дали православна имена, медији су почели да спекулишу да је та одлука донијета због Шакириних предака, Наиме, по једном вјеровању, а пјевачица то није ни демантовала ни потврдила, отац колумбијске звезде Вилијам Мебарак Чадид рођен је у Либану, и по вјероисповјести је католик, а бројни сајтови наводе да је један од његових предака био Македонац.

По другој теорији, Вилијам је одрастао у граду Зале у Либану, гдје већину становништва чине Грци и православци из Сирије, па наводно одатле потиче веза између имена Милан и Саша, и Шакирине породице.

Познати пар од почетка забављања рођендане прославља истог дана, јер су обоје рођени 2. фебруара, а упознали су се 2010. на снимању њеног спота за пјесму “Њака Њака”. Многи су широм свијета остали “одувани” овим разлозима, просто многи су очекивали да ће родитељи одлучили за нека имена која су честа у Шпанији и Колумбији, али су они још једном показали да нису обичан пар. (Блиц)

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана