Ријешите се подбратка уз ове три једноставне вјежбе

ГС
Ријешите се подбратка уз ове три једноставне вјежбе

Подбрадак се може појавити због генетике или вишка килограма, посебно након 30. године живота кад кожа полако почиње губити еластичност.

 Тада се и кожа на врату почне полако опуштати, посебно код људи који нису активни или оних који су склони дебљању.

Срећом, стање се може поправити лаганим, циљаним вјежбама. Кожа постаје затегнутија, а подбрадак мањи. Те вјежбе је битно изводити полако, без журбе и бити свјестан сваког покрета.Доносимо вам три једноставне вјежбе па их практицирајте сваки дан - неће вам одузети пуно времена, а у коначници ћете изгледати млађе.

Вјежба 'пољупци према небу'

Дубоко удахните, подигните браду према горе тако да осјетите затезање у врату и усмјерите поглед према небу. Потом напучите усне и шаљите пољупце према небу - 20 пољубаца.Након тога вратите главу у почетни положај па све испочетка. Поновите ову вјежбу пет до 10 пута сваки дан.

Вјежба 'ухом према рамену'

Полако нагните главу на једну страну као да ухом покушавате дотакнути раме. Покушајте се што више приближити, али пазите да напетост није превелика или да се не појави бол.Полако вратите главу у почетни положај па исто направите и на другу страну. Вјежбу поновите више пута.

Вјежба 'поглед са стране'

Усправно станите па прсте испреплетите на леђима. У том положају полако дижите руке колико иде. У исто вријеме дубоко удахните, окрените главу на једну страну, као да покушавате видјети штосе иза догађа. Останите у том положају пет секунди и притом дишите нормално.Вратите се у почетни положај с удахом па окрените главу на другу страну. На крају полако вратите и руке у нормалан положај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана