Пси заједно живјели на улици 14 година, остатак живота провешће на топлом и пуних стомака

ГС
Пси заједно живјели на улици 14 година, остатак живота провешће на топлом и пуних стомака

Два старија пса провешће живот заједно пуних стомака и на топлом, након што их је спасила једна организација у канадском Калгарију.

Мужјак и женка, готово слијепи и лошег слуха, провели су заједно 14 година на улици. Њих су спасили волонтери “Праирие” организације, уз помоћ полиције и ватрогасаца.

Све је почело када је полиција добила дојаву о псу заглављеном у сливу бране. Волонтери су затекли пса склупчаног на блату, једином иоле сувом мјесту које је могао пронаћи. Након спашавања, затражили су помоћ јавности како би сазнали да ли га неко тражи.

Испоставило се да је ријеч о псу са репутацијом “неухватљивог”, који годинама живи на улицама, преживљавајући од хране коју су му остављали из једне локалне установе.

Цуко је имао и другара, који је побјегао када су људи почели да пристижу. Волонтери “Праирие” организације су успјели да га ухвате и да псе поново споје. Пси су се одмах препознали, упркос проблемима са чулима.

На њима је пронађена ознака о стерилизацији из 2009. године. По тој ознаци, волонтери су сазнали да су у вријеме стерилизације пси имали око двије године.

“Оњушио ју је, почели су да љубе једно друго кроз ограду и машу репом. Никада нијесу били срећни када нас виде, али јесу јер су видјели једно друго. То је заиста лијепо”, рекла је једна волонтерка.

Пси ће у наредним данима бити подвргнути додатним прегледима и снимцима, а остатак живота ће провести заједно у овом склоништу, преносе Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана