Прочитајте га на вријеме: Шест особина карактеришу лошег мушкарца

ГС
Foto: Илустрација

Нечију доброту немогуће је измјерити, али постоје одређене карактеристике према којима је могуће одредити да ли је неко добар човјек или није.

Од тога каква је неко особа, зависи и како ће се понашати у љубавној вези, а стручњак за везе открива које особине карактеришу лошег мушкарца:

1. Чини вас несигурном

Нормално је да се људи који су у вези повремено осјећају несигурно, што из личних разлога, што због неких нерјешених конфликата. Но, тај осећај никако не би требало да буде непрестан. Уз мушкарца који има добре намјере, никада не би требало да се осјећате мање вриједно, напротив, требало би да вас охрабрује и да чини све да се уз њега осјећате боље (баш као и ви њега).

2. Ограничава вас

У интеракцији двоје динамичних индивидуалаца, велике су шансе да се неки њихови идеали неће подударати. Но, то не значи да било која особа у вези треба да се жртвује и одустане од својих снова, да би она друга могла да их оствари.

Прави мушкарац не би требало да вас кочи и ограничава у постизању ваших циљева. Партнер који вас цијени допустиће вам да напредујете, како лично тако и пословно, те ће вам у томе и помоћи ако може, па чак и само речима подршке.

Ако партнер захтева да одустанете од онога чему стремите и шта желите, не заслужује вас. Његове себичне потребе не би смеле да буду на првом месту, а компромиси у вези требало би да буду обострани.

3. Нарушава вашу приватност

У свакој здравој вези требало би да постоје неке јасне границе. Колико год да сте повезани са својим партнером, важно је да можете неке ствари да задржите само за себе.

Ако ваш партнер непрестано покушава да наруши ваш лични простор, на пример читајући поруке на вашем телефону или лаптопу, то је знак да нема поверења у вас, што углавном произлази из неких његових личних несигурности.

Добар мушкарац ће вам веровати и поштовати вашу приватност.

4. Злоставља вас

Злостављање у било ком облику - физичком, емоционалном, сексуалном или вербалном - недопустиво је. Ниједна особа не заслужује такав третман ни од кога. Прави мушкарац никада неће учинити ништа намерно нажао својој партнерки (нити икоме другом), чак ни у кризним ситуацијама. За злостављање у било ком облику не постоји никакво оправдање.

5. Вара вас

Прилика за варање је много, али прави мушкарци се неће упуштати у авантуре с другим женама и смишљати свакојаке изговоре за своје неверство. Ако вас воли, одолеће свим изазовима и остати вјеран обећањима која је дао када је пристао да буде с вама у моногамној вези или браку.

6. Омаловажава вас

Ако вас партнер непрестано омаловажава и чини да се осјећате неспособно, безвредно или нежељено, не заслужује вашу љубав. Уз правог мушкарца требало би да се осећате посебно и самоувјерено, а исти такав третман требало би и ви њему да пружите.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана