“Правила” за срећан живот: 7 лекција научиће вас да живите љепше, волите више, бринете мање

ГС
“Правила” за срећан живот: 7 лекција научиће вас да живите љепше, волите више, бринете мање

Они се цио живот баве навикама људи и видјели су толико пуно погрешних избора и погрешних одлука.

Цијелу каријеру се сусрећу са различитим профилима људи и једно је сигурно, психолози знају правила за срећан живот.

Најбољи међу њима су са нама подјелили малу тајну за срећан и испуњен живот. Морате признати, увијек је боље учити на туђим него на сопственим грешкама. Ова првила сигуран су пут ка испуњеном животу:

1. И за тугу и за радост сами сте одговорни

Кад се нађете у тешкој ситуацији, онда је стоички и поднесите. Суочите се са неприликама и покушајте да из ситуације изађете као побједник. Никад не дозволите да неком другом пребаците свој терет и свалите кривицу. Осећај гриже савести који ће вас пратити током година није вриједан тога. Своје битке сами водите.

2. Прихватите чињеницу да прошлост не може бити промјењена

Прошлост је завршена ствар, она и треба да остане иза нас. Имамо моћ да мјењамо садашњост и будућност, на то се треба концентрисати. Константно размишљање о нечему што је прошло нема никакву сврху. Ма колико да боли, оставите прошлост и храбро крените даље.

3. Ослободите се илузије да можете промјенити друге људе

Подсвјесно, сви патимо од ове наивне заблуде и као резултат добијемо праву патњу. Само околности мјењају људе, све остало је обмана. Иако дјелује да сте успејли да промјените некога, за пар недеља он ће се вратити старим навикама.

4. Све акције имаће одређене посљедице

Стога, пре него што направите неки корак, добро размислите о посљедицама. Тако ћете правити значајно мање погрешних одлука.

5. Не понашајте се као да ћете вјечно живјети

Свако од нас ће једног дана напустити овај свијет, то је необорива чињеница. Не понашајте се као да ћете вјечно живјети и не живи као да умиреш сутра. Рецепт за срећан живот је негдје на средини.

6. Слушајте сопствене жеље

Ослоните се на свој унутрашњи осећај и пустите да вас води. Запамтите да је у животу важно оно што вас чини срећним, а не оно што околина намеће.

7. Не трошите вријеме на оне којима није стало до вас

На овом свијету постоји много људи са којима је живот права радост, зато не трошите драгоцено време на људе који не маре за вас. Живот је једноставна ствар када одлучите да такав и буде и када почнете да се радујете и трошите вријеме на праве ствари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана