Посљедњи опроштај краљице рокенрола

Г.С.
Посљедњи опроштај краљице рокенрола

Америчка рок дива и званично је објавила да завршава каријеру, а са публиком ће се опростити новим документарним филмом о свом животу који ће бити емитован крајем марта.

Aмеричка пјевачица Тина Тарнер на јавној сцени је већ више од шест деценија, са правом носи титулу краљице рокенрола, а сада, у 81. години живота, ријешила да се повуче и опрости од својих фанова.

За крај, како би се одужила публици која је била уз њу претходних шест деценија, за ХБО је снимила документарни филм у којем прича своју животну причу. Овај филм заправо је њено посљедње обраћање јавности и опроштај од публике. У филму говори како жели да ступи у посљедње поглавље свог живота - без рефлектора.

У документарцу, присјећа се своје младости испуњене тугом и болом, потом на љубав и глобалну славу коју је стекла у зрелим годинама. Филм открива и да је патила од пост трауматског стреса, који је посљедица насиља које је трпјела док је била у браку са Ајком Тарнером.

Срећу је средином осамдесетих пронашла са Ервином Бахом, директором издавачке куће, који у филму и говори да му је Тина рекла:”Желим да се опростим са својом публиком. Да им кажем збогом и захвалим за све. И то ће бити мој крај, мој посљедњи опроштај”.

Филм “Тина” сачињен је од архивског материјала, старих снимака, и поред сјаја славе и музике, приказује и мрачну страну њеног живота.

Рођена као Ана Меј Булок, каријеру пјевачице започиње са 19 година, 1958. године као пјевачица и пратећи вокал у “Краљевима ритма” заједно са Ајком Тарнером. Већ 1960. широј јавности постаје позната као Тина Тарнер када је наступала заједно са Ајком Тарнером, с којим је била у браку од 1962. до њиховог бурног развода 1978. године.

Наставила је са соло каријером али је наступала по мањим клубовима и баровима хотела све до 1983. године, када је “избацила” обраду Ал Гринове “Lets stay together”. Пjесма је постала велики хит, а она наредне године добила од студија двије недеље да сними албум. И снимила је “Private Dancer” који је постао огроман комерцијални успјех и био њен велики повратак.

Ервина Баха упознала је 1986. године, када је он послат од стране музичке куће “ЕМИ” да је дочека у Лондону на аеродрому. Прво пријатељи, започели су везу исте године иако је млађи од ње 16 година. У јулу 2013. године, послије 27 година љубави, вјенчали су се у Швајцарској, гдје су и живјели посљедњих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана