Породица Гучи спрема тужбу због филма: “Патриција није наша жртва”

Г.С.
Породица Гучи спрема тужбу због филма: “Патриција није наша жртва”

Породица Гучи запријетила је продукцији филма “Гучијеви” судским процесом због њиховог портретирања у новом филму Ридлија Скота, а посебно представљања Патриције Ређани - “Црне удовице” - као жртве.

Наследници Алда Гучија (којег у филму глуми Ал Паћино) тврдили су да се “продукција филма” није “потрудила да их консултује” прије него што су предсједника компаније и “чланове породице Гучи описали као насилнике, неуке и неосетљиве на свијет око себе.”

“Ово је изузетно болно са људске тачке гледишта и увреда за наслијеђе на којем је данас изграђен бренд”, наводи се у саопштењу, које је у понедјељак објавила италијанска телевизијска служба АНСА.

У драми о убиству Лејди Гага глуми Патрицију Ређани која је провела 16 година у затвору због планирања убиства свог бившег супруга и некадашњег шефа модне компаније Мауриција Гучија (Адам Драјвер).

Наслиједници, који су водили Гучи 33 године до средине 80-их, посебно су се увредили због приказивања Патриције као жртве, упркос чињеници да је “осуђена да је била подстрекач убиства Мауриција Гучија”. Национални медији су је прозвали “Црном удовицом”.

Представљање Ређанијеве као “жртве која је покушавала да преживи у мушкој и мачо корпоративној култури још је непријатније”, наводи се у саопштењу.

Не само у филму, овај саосјећајни приказ Патриције протеже се и на изјаве чланова глумачке екипе, навели су Гучијеви наслиједници у својој изјави, коју су италијански медији навелико цитирали откако је објављена.

У недавном интервјуу за британски Вог, Гага је рекла да не жели “велича некога ко би починио убиство”, кроз свој приказ Ређани, али да жели “да ода поштовање женама које су кроз историју постале експерти за преживљавање”.

Породица је одбацила тврдњу из филма Ридлија Скота да компанија није укључивала жене.

Констатујући ове нетачности, наставља се у саопштењу, “породица Гучи задржава право да предузме сваку иницијативу (неопходну) да заштити своје име и имиџ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана