Поглед у будућност летења: Да ли ћемо овако путовати?

ГС
Поглед у будућност летења: Да ли ћемо овако путовати?

БЕОГРАД - Пандемија вируса корона значајно је утицала на рад авио-компанија - највећи број њих је смањио промет, неке су га потпуно укинуле, док се друге труде да обезбједе што сигурније путовање које, поготово у данашње време, није потреба, него нужност

Како наводи, авио-компаније се прилагођавају новонасталој ситуацији и свакодневно доносе нова упутства о томе како ваља поступати у одређеној ситуацији.

Тако је на примjер, Канада донijела одлуку, која данас ступа на снагу, а којом се захтијева да авио-путници путују са заштитним маскама за лице.

Они морају стално да носе маске преко носа и уста, јер у авионима није могућа прописана физичка дистанца.

Такође, путници су у обавези да користе сопствену прописану опрему или им неће бити дозвољено да путују.

Филипин ерлајнс је прва авио-компанија која има специјално дизајнирану и прилагођену заштитну опрему коју је урадио познати филипински дизајнер Едвин Тан.

Ова компанија за сада обавља само летове ради враћања својих грађана, док су до 30. априла обустављени сви остали међународни летови.

И док је Филипин ерлајнс први који има комплетну марку заштитне опреме, Кина Истерн је почетком марта представила брендиране маске за лице својим посадама.

Емирејтс и Дубаи хелт ауторити (ДХА) удружили су се како би увели нове мјере предострожности на одабраним летовима.

Пракса је да се сви путници тестирају на вирус, вађењем крви прије поласка на пут. На шалтерима за пријаву постављене су заштитне баријере које пружају додатне мере безбедности за путнике и запослене.

Рукавице, маске и средства за чишћење руку обавезни су за све запослене на аеродрому. Путници су дужни да носе своје маске када су на аеродрому и у авиону.

Б92 оцјењује да је неизвјесно је како ће убудуће изгледати лет авионом и да ли ће ношење маски постати уобичајено.

Како наводи, многи се више не питају када ће се путовања вратити у нормалне токове, већ да ли ће се икада вратити уобичајеној рутини или ће социјално дистанцирање, заштитне маске и здравствени прегледи прије сваког лета постати нова норма.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана