Питања која никад не смијете питати на првом састанку

Agencije
Питања која никад не смијете питати на првом састанку

Први спојеви често знају бити чудни и многи не знају шта да питају и о чему да разговарају. Стручњаци за везе објаснили су која питања треба избјегавати на првом споју ако желите да се веза настави.

 

Какав ти је однос с родитељима?

Стручњаци савјетују да се клоните превисе личних питања на првом споју. 

"Због индискретних питања о односу с породицом и пријатељима дјеловаћете као забадало. Под број један, то су личне ствари, а под број два, не тиче вас се", рекла је стручњак за везе Рори Сассоон за Бусинесс Инсидер. Ако нисте сигурни да ли је неко питање превисе лично, можете питати особу с којом сте на споју да ли је у реду да поставите такво питање.

"Многи желе прескочити необавезан разговор и одмах 'ускочити' у дубоке теме, али у такве ствари треба ући 'лагано'. Не можете убрзати емоционалну интимност, везе се развијају својим темпом", каже тренер за изласке Схира Теицхман.

Зашто сте ти и бивша/бивши прекинули?

Спомињање бивших веза може врло ефикасно уништити први спој. Неки можда тим питањем желе видјети које "замке" чекају у будућности везе.

"На такво питање вјероватно нећете добити искрен одговор, а и оно што се догодило прије не мора бити релевантно за оно што се управо догађа. Често смо друге верзије себе с другим људима па оно што је било у прошлој вези никако не мора бити истинито и за садашњу. Постоје људи који из нас извлаче најгоре и они који из нас извлаче оно најбоље", рекла је тренер за љубав Сусан Wинтер.

Која ти је омиљена поза?

Избјегните било какав експлицитни разговор о сексу на првом споју.

"То може бити непримјерено и превише прерано", тврди Сассоон.

Како можеш радити посао који радиш?

Избјегните осуђивање било које врсте, поготово у вези с послом, облачењем, пријатељима, љубимацима и слично.

"Не желите створити осјећај као да некога испитујете и држите аудицију за будућу везу", каже стручњак за везе Андреа Сyртасх.

Зашто ниси бољи пријатељ?

Немојте постављати питања од којих ће некоме бити неугодно због нечега што су подијелили с вама. "Запамтите, на првом споју сви треба да се осјећају угодно. Негативност ником не треба у животу, а препознат ћете ју ако неко стално некога осуђује, исмијава или је непристојан према особљу" каже Wинтер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана