Питали смо фризере: Како се ошишати док траје изолација и гдје се налази највише бактерија

ГС
Питали смо фризере: Како се ошишати док траје изолација и гдје се налази највише бактерија

Због пандемије вируса корона, која је захватила цијели свијет, па тако и БиХ, и фризерски салони морали су затворити своја врата.

Многи су након тога остали ускраћени за промјену фризуре коју су планирали. Док траје пандемија вируса корона, свима се препоручује да остану код куће, како би на тај начин спријечили ширење вируса.

Док проводе вријеме у кућној изолацији, многе занима како се ошишати у своја четири зида. Познатог сарајевског фризера Махира Синановића питали смо да ли је уопће пожељно ошишати се код куће и на који начин?

“Иако је тешка ситуација, не препоручујем да се одлучујете за опцију шишања код куће, колико год вам то сада било неопходно. Али сам итекако за опцију бријања браде која може бити подложна накупљању бактерија”, напомиње Синановић.

Он се осврнуо на мању европску студију која је показала да се у бради просјечног мушкарца налази велики број патогених бактерија те да на то треба обратити пажнју.

“Ако већ не можете издржати, мушка популација може око ушију скратити золуфе,а неко вам може помоћи и да уклоните длачице с врата. Опцију шишања код куће дакле не бих препоручио, осим тога што апелирам на то да се коса редовно и мало чешће пере у овим условима”, казао је Синановић.

Жене су, додаје, у предности када је ријеч о коси и имају већи избор.

“Индустрија и у овим ситуацијама има користи у продаји машиница за шишање, али важно је истакнути да није потребна само машиница, већ и маказе и остали алат, ако желите да то буде како треба”, говори Синановић.

На крају је апелирао на своје колеге и послао им важну поруку.

“Посебно апелирам на колеге да нико од нас не пружа услуге у кућној варијанти, да останемо сложни и досљедни озбиљности ситуације. Останите код куће”, поручује Синановић.

(Klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана