Пет начина да скинете лак с ноктију ако немате ацетон

Г.С.
Пет начина да скинете лак с ноктију ако немате ацетон

Ако немате ацетон, а при томе сте у журби, за скидање лака с ноктију ће вам помоћи пет алтернатива.

Добар маникир не траје вјечно, а појављивање оштећења може бити проблем када немате много времена прије неког важног састанка, посебно ако у том тренутку немате ацетон.

Ипак, постоје и други начини на које можете уклонити лак с ноктију, а међу њима дефинитивно није гуљење.

Паста за зубе

Све што је потребно јесте да на нокте нанесете пасту за зубе јер она садржи етил-ацетат који је такође присутан и у ацетону.

Дезодоранс

Дезодоранс је још један начин за уклањање лака с ноктију. Нанесите га на нокте, а потом почните уклањати лак помоћу памучног туфера. Можда ће бити потребно више од једног покушаја, али ће резултат бити задовољавајући.

Средство за дезинфекцију руку

У вријеме пандемије корона вируса веће су шансе да код себе имате средство за дезинфекцију руку. Нанесите мало овог средства на памучни туфер или на вату те трљајте нокте све док не добијете жељене резултате.

Парфем

Баш као и дезодоранс, парфем може замијенити ацетон. Нанесите га на марамицу или салвету те почните с чишћењем ноктију. Многе жене су признале да их је овај начин скидања лака с ноктију више пута "спасио".

Лак за косу

Лак за косу садржи алкохол и најбоља је алтернатива за уклањање лака с ноктију. Нанесите лак на нокте, али онда дјелујте што брже јер се памучни туфер може залијепити на нокте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана