Пар се вјенчао 60 година након што су их родитељи спријечили

Индекс.хр
Foto: Printscreen

Шест деценија након што су њихови родитељи раскинули вјеридбу, пар из Енглеске пронашао је једно друго, те су се вјенчали са 60 година "закашњења".

Лен Албритон (79) и Џенет Стир (78) имали су изузетно тежак пут до свог вјенчања, али обоје су срећни што су то ипак успјели учинити.

Пар се први пут упознао 1963. године када је Лен имао 19, а Џенет 18 година. Радили су као медицински техничари у болници у Енглеској и заљубили се на први поглед.

Убрзо је Лен запросио Џенет и она је пристала. Међутим, тада је година за пристанак била 21 година, а Џенет је била три године млађа од дозвољене границе. Њени родитељи прекинули су планирано вјенчање, а Лен је добио срцепарајуће писмо у којем је отказана вјеридба.

Током наредних 50 година, Лен се оженио женом у Аустралији, имао троје дјеце, развео се и преселио у једно мјесто у Енглеској гдје је радио као окружни медицински техничар.

Џенет је у међувремену остала на острву Вајт да би постала и медицинска сестра, а затим се удала за морнаричког официра и добила двоје дјеце.

Била је у пензији и још увијек са својим мужем када је Лен одлучио да је пронађе.

– Био сам уплашен, не знајући каква ће бити њена реакција или да ли ћу је уопште видјети. Отишао сам у недоумици. Није је било лако пронаћи, али јесам. Само сам се надао да је добро. Нисам очекивао ништа друго – испричао је Лен.

Тада је свог бившег заручника испратила и рекла свом мужу да је странац питајући за правац.

– Умало сам умрла када сам схватила да је он стајао поред моје баштенске ограде. Било ми је драго што ме је потражио. Много сам мислила на њега у то вријеме – казала је Џанет.

Међутим, двије године касније, Џанетин муж је умро од рака, а она се обратила Лену користећи адресу коју је навео на божићној честитци годину раније, преноси Клиx.

Након тога, 2018. године пристала је да се пресели у његов крај и да живи са њим, а прошле године Лен је поново клекнуо и замолио је да се уда за њега. Њихово вјенчање одржано је 11. фебруара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана