Папарацо скандал прве даме: Слике голе Џеки Кенеди крију тајну суровости њеног мужа

ГС
Папарацо скандал прве даме: Слике голе Џеки Кенеди крију тајну суровости њеног мужа

Фотографије Џеки Кенеди како опуштено шета плажом на острву Скорпиос у Грчкој без иједне крпице на себи изазвале су прави папарацо скандал седамдесетих година прошлог вијека.

Прије неколико година испливала је информација и да је слике медијима дао управо њен муж!

Гола Џеки Кенеди Оназис фотографисана је на грчкој плажи 1972. године након што је папарацима информације дојавио Аристотел Оназис, њен тадашњи муж! Ово тврди Кристофер Андерсон, аутор књиге “Добар син: Џон Кенеди млађи и мајка коју је волио”, пише Дејли мејл.

У књизи аутор тврди да су фотографије биле дио прљаве кампање коју је Оназис водио против бивше прве даме Америке у периоду када је њихов брак већ упао у кризу и када је развод био извјестан.

Фотографије су преплавиле магазине широм свијета изазивајући један од првих папарацо скандала.



Књига се превасходно бави Кенедијем млађим, сином предсједника Џона Кенедија и Џеки, али су у њој детаљно описана и малтретирања које је Оназис приређивао својој младој жени, коју је стално у интервјуима звао Удовица алудирајући на њен први брак.

Џеки се за Аристотела удала 1968. године на опште изненађење и углавном незадовољство чланова породице и пријатеља. Ипак, проблеми су одмах почели.

Аутор тврди да је одмах након венчања Аристотел оставио Џеки саму две недеље, које је наводно провео на “пословном путу”.

Оназис је све вријеме брака био у јавно-тајној афери са оперском певачицом Маријом Калас користећи све своје медијске везе како би понижавао Џеки, тврди аутор књиге.

“Уморан од чињенице да се Џеки стално жали на повреду приватности и узнемиравање медија, Аристотел је лично дао десет фотографија, као и детаљну мапу и време када ће удовица бити на плажи”, пише Андерсон о тренутку када је дошло до настанка спорних фотографија.

Због њих је Џеки зарадила надимак “Грм од билион долара”, а њена дјеца су била годинама исмијавана, преноси Историјски забавник.

Несвјесна да управо њен муж стоји иза овог инцидента Џеки је планирала да тужи медије. Умјесто тога, стигао јој је захтијев за развод брака.

Оназис је и иначе био познат како особа која ужива у пажњи медија и сам позива папараце да га сликају док вечера са својом љубавницом.

“Је**м Марију Калас, је**м Џеклин Кенеди и је**но сам богат!”, похвалио се једном Оназис.

Иронично, Аристотел није доживио да дочека развод.

Умро је у марту 1975. године. Џеки Кенеди Оназис преминула је у Њујорку пуних 19 година касније - 19. маја 1994.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана