Oво су разлози због чега се мушкарци препуштају прељуби

ГС
Oво су разлози због чега се мушкарци препуштају прељуби

Постоји безброј разлога због којих се варају партнери у везама и браковима.

Иако су људи свјесни да је варанје лоше, ипак се препуштају томе.

Сви смо чули више пута изговоре попут “моја супруга ме гњави” или “немамо довољно секса”… попис је уистину без краја, али јесу ли то заиста прави разлози који стоје иза варања или су то само покушаји правдања након што варалица буде ухваћен.

Мушкарци варање виде као једину опцију када је нјихов однос у лошем положају, чак знају кривити за то свог превареног партнера, бјежећи тако од одговорности за своје поступке. Ево неколико разлога због којих мушкарци варају.

Многи мушкарци када се суочавају с кризом средњих година, желећи да и даље буду шармери, окрећу се варању, умјесто да се окрену својој дјевојци или супрузи у тим годинама. Стога траже потврду од других жена у неким недефинисаним односима.

Када се појаве проблеми у вези или браку, умјесто да се суоче с тим, неки мушкарци се одлуче на варање. Ово је свјесни план игре, који осмишљава знајући да ће његова садашња партнерица ускоро постати бивша.

Још један разлог је посвећеност. Већина мушкараца бјежи од обавеза. Такође, неки мушкарци су “заглављени” у неријешеним траумама из дјетињства и не могу никако да напусте круг тог дијела живота. Ова рана из дјетињства отежава преданост у везама у каснијим годинама и доводи до недостатка знања како вољети.

Трагајући за оним што уопште не недостаје у вези или браку многи мушкарци се окрену варању. Често се толико фокусирају на негативно и умишљају да нешто недостаје у односу.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана