Ово су посљедње ријечи Ејми Вајнхаус VIDEO

Агенције
Ово су посљедње ријечи Ејми Вајнхаус VIDEO

Пјевачица Ејми Вајнхаус преминула је у јулу 2011. године, са само 27 година, након дуге битке са алкохолом и дрогом.

Умрла је од тровања алкохолом, а према ријечима часописа Мирор, вече прије смрти ју је посјетила докторка којој се Ејми повјерила.

Ејми је умрла у својој кући у Камдену у сјеверном Лондону. Годинама се борила са зависношћу од дроге и алкохола, а мало прије смрти почела је поново да пије.

Докторка Кристина Ромејт разговарала је са Ејми вече прије него што је пјевачица умрла, а током истраге је открила како јој је пјевачица признала да је почела поново да пије након дужег периода апстиненције.

Пјевачица је наводно прихватила озбиљност свог стања и хладно рекла докторки: "Не желим да умрем."

Докторка Ромејт је испричала да је пјевачици био преписан лијек либријум, који је требало да помогне да се лакше носи са симптомима одвикавања од алкохола.

Међутим, успркос својој слабости, Ејми је одбила било какву психолошку помоћ јер се, тврдила је докторка на суду, плашила да ће то лоше да утиче на њену креативност.

Током саслушања докторка је рекла: "Она је била једна од најинтелигентнијих младих жена које сам икада срела. Била је одлучна да све уради како треба, укључујући и терапију. Имала је јако строге погледе на то."

Описујући стање у којем је пјевачица била вече прије него што је умрла, Ромејтова је рекла да је дјеловала "смирено и као да је осјећала неку кривицу". Била је "припита, али у стању за разговор".

Она је рекла и како јој је Ејми признала да је поново почела да пије 20. јула, само три дана прије него што је умрла.

Када ју је питала да ли планира поново да престане да пије, Ејми је рекла да не зна.

"Савијети које сам давала Ејми током дугог времена били су и у писаној и у говорној форми. Причала сам јој о ефектима које алкохол има на организам, укључујући и респираторну депресију и смрт, срчане проблеме, проблеме са плодношћу и јетром", додала је докторка.

Током истраге закључено је да је Ејми умрла "случајним тровањем алкохолом".

На суду је речено да је Ејми имала 416 милиграма алкохола на 100 милилитара крви, а то је много више од 350 милиграма, што се сматра фаталном количином.

Полицајци су у њеној кући такође нашли и три празне боце вотке.

Тијело пјевачице пронашао је Ендру Морис, члан обезбјеђења који живи у кући, а рекао је да је своје посљедње вече провела у спаваћој соби, гледајући телевизију и слушајући музику.

Он је дошао да је обиђе око 15 часова слиједећег дана и тада је видио да не дише и нема пулс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана