Ово су најнепристојније ствари које раде људи у ресторанима

GS
Foto: Istock

Ручак или вечера вани требали би бити угодно и узбудљиво искуство. Међутим, само зато што сте гост у ресторану, бару или кафићу, не значи да не требате пазити на своје понашање.

 

Од пуцкетања прстима, до викања, угоститељско особље открило је што их највише нервира код гостију те које ствари сматрају изразито непристојнима.

Агресивна комуникација

Ако постоји проблем, мирно га искомуницирајте. Подразумијева се, али без обзира на то ради ли се о кривој наруџби хране или пића, особље тврди да би гости требали бити свјесни да угоститељи и послужитељи желе да имате најбоље искуство и врхунску услугу, тако да сви недостаци или погрешке требају бити саопштене на миран начин. Они ће увијек радо надокнадити забуну и ријешити проблем. 

Необавјештавање о кашњењу

Ресторани ће се често морати суочити с гостима који касне, али особље каже да је заиста важно да им јавите ако ће доћи до значајнијег кашњења. Ако касните, послужитељи ће морати испунити гомилу наруџби одједном, особито ако више гостију касни, а то може довести до губитка посла или дужег времена чекања. Зато је у свачијем интересу обавијестити особље о кашњењу на резервацију.

Пуцкетање прстима

Бисте ли то направили некоме другоме у своме окружењу? Ако не, онда немојте то радити ни угоститељском особљу. Конобари се јако труде и цијели дан су на ногама. Не морате пуцкетати прстима да бисте привукли њихову позорност, само подигнуте руку или их позовите с поштовањем, пише Кликс.

Викање на особље

Викање на особље никада не заврши добро. Стварање сцене другим гостима изазива нелагоду, конобар ће се осјећати јако лоше и тјескобно, а гост крајње несретно и изнервирано. Радије све ријешите на миран начин, тврди особље. Устајање ради одласка или потрага за храном. Ако чекате неко вријеме, умјесто да стојите и одлазите до шанка или ходате према конобару, боље је привући позорност надлежног или другог конобара па упитати за статус ваше наруџбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана