Ово су изазови које могу 'преживјети' само оне најснажније везе

ГС
Foto: Илустрација

На почетку везе, када смо јако заљубљени у свог партнера, свака његова мана или недостатак чине нам се привлачнима.

Често превише очекујемо од партнера, а када та очекивања нису испуњена остајемо сломљеног срца, преноси дневни Аваз.

Када говоримо о односима, сваки је јединствен и разликује се од пара до пара, но чињеница је да ће свака веза, прије или послије, наићи на одређене препреке и проблеме. То је посве уобичајено јер су односи, баш као и сам живот, пуни успона и падова.

На почетку везе увијек се све чини идеално, но када смо већ неко вријеме с партнером, страст почиње блиједити и врло је лако пасти у рутину. У таквим тренуцима, многи се питају – камо је нестала љубав? Љубав није нестала, само је промијенила свој облик. И то је посве нормално.

Разлике

На почетку везе, када смо јако заљубљени у свог партнера, свака његова мана или недостатак чине нам се привлачнима.

Kако године пролазе и како постајемо опуштенији, сви ти некакви недостаци почињу нас иритирати. Перспектива се мијења и оно што нам је прије било симпатично, сада нам смета.

Све оне разлике између партнера почињу долазити до изражаја. То је она мало ружнија страна тзв. закона привлачности. Све оне ствари које су спојиле партнере на почетку, сада их раздвајају. 

Стручњаци кажу да је то уобичајено у дугим везама. Дакако, о реакцијама сваког од партнера овисит ће будућност везе. Ову фазу можеш искористити као прилику да изађеш из неке своје зоне комфора и да научиш прихваћати свог партнера и његове мане, али и да почнеш боље схваћати његову перспективу.

Досаднији сексуални живот

Након оног почетног ватромета и секса испуњеног страшћу, свака ће веза ући у ону једну мирнију фазу у којој тачно знамо што можемо очекивати од партнера.

Однос постаје предвидив и нема више узбуђења. Оба партнера постају опуштенија, а сексуални живот пада у својеврсну рутину. Код многих је парова управо досадан сексуални живот извор бројних фрустрација, но то је проблем који се може ријешити искреном и отвореном комуникацијом.

Желиш ли имати бољи и узбудљивији сексуални живот, и ти и твој партнер требали бисте уложити мало више труда у свој однос те бити отворени за експериментирање.

Важно је нагласити и да рад на другим аспектима везе такођер може значајно утјецати на саму квалитету сексуалног живота. Оба партнера у односу требала би моћи отворено и без срама изразити своје сексуалне жеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана