Ове боје очију сматрају се најатрактивнијим код одабира партнера

ГС
Ове боје очију сматрају се најатрактивнијим код одабира партнера

Ленсторе је извршио истраживање анализирајући податке с апликација за упознавање те установио које се боје очију сматрају најатрактивнијим. Код мушкараца најбољи резултат остварила је плава боја, док се жене с очима у боји љешњака сматрају најатрактивнијим.

 Приликом одабира потенцијалних партнера за упознавање, постоји много фактора на које гледамо, а на апликацијама за састанке као што су Тиндер, Бумбле и Хинге, први утисци су од виталног значаја.

Један од тих утисака долази у облику боје очију. Међутим, које су најатрактивније боје очију? Трговина оптичких производа Ленсторе је извршила истраживање о овим апликацијама за упознавање како би установили које су очи привукле највише пажње могућих партнера.

Мушке и женске очи су кориштене на неколико узорака фотографија које је сваки појединац дао за креирање свог профила за упознавање на мрежи. Њихове боје очију су затим модифициране у софтверу за уређивање фотографија како би се видјело колико "подударања" могу постићи користећи исте фотографије и биографију у апликацијама.

Код мушкараца, плаве очи су се истицале као јасан побједник, с укупним подударањем боје очију са 27 посто свих резултата - док је сљедећа најпопуларнија - смеђа - прикупила само 22 посто.

Најмање популарна боја очију била је љубичаста, боја немогућа у природним очима и постигнута само ношењем контактних сочива у боји, добивши само 8 посто свих подударања.

Код жена су резултати били нешто мање дефинисани. Док је боја љешњака била најпопуларнија боја очију,, само је једним подударањем надмашила љубичасте очи – што природно није могуће.

Чинило се да су зелене очи код жена најмање пожељне, с резултатом од 11 одсто. Плава и смеђа, најпопуларније међу мушкарцима, биле су на доњој средини листе, а смеђе очи - најчешће на свијету - имале су само 13 посто свих подударања, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана