Отели га као дијете и продали: Пронашао родитеље након 32 године

Г.С.
Отели га као дијете и продали: Пронашао родитеље након 32 године

Кинез који је био отет кад је имао двије године 32 године касније је уз помоћ полиције пронашао своје биолошке родитеље.

Мао Јин је 1988. имао двије године када је отет пред хотелом у граду Ксијан (у центру Кине), саопштила је локална полиција.

Дјечак је продан једном пару без дјеце у сусједној покрајини Сечуан (југозапад земље), који га је одгојио као свог сина.

Он је јуче коначно срео своје биолошке родитеље.

Његова мајка Ли Јингзи је на државној телевизији ЦЦТВ испричала да је након нестанка сина напустила радно мјесто и безуспјешно подијелила више од 100.000 обавјештења о отмици.

У априлу је полиција добила дојаву да је један мушкарац у Сечуану током 80-их купио дијете. Техником препознавања лица умјетно остарјеле фотографије малог Мао Јина његова фотографија је успоређена с националном базом података фотографија личних докумената како би се пронашле најсличније особе.

Ушли су у траг Мао Јину у Сечуану, гдје води трговину за унутрашње уређење. Тестом ДНК је потврђено да је он отето дијете. Одрастао је не знајући да је био отет и сада више не жели напустити биолошке родитеље, с којима жели живјети.

Посљедњих десет година кинеска полиција је помогла да 6.300 отете дјеце пронађе биолошке родитеље помоћи тестова ДНК, преноси државна новинска агенција. (index.hr)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана