Оборили Гинисов рекорд у заједничком животу: Они су најстарији пар на свијету

Agencije
Оборили Гинисов рекорд у заједничком животу: Они су најстарији пар на свијету

Заједно имају укупно више од два вијека. Џон Хендерсон напунио је 106, а његова супруга Шарлот 105 година. Овај тексашки брачни пар према Гинисовој књизи рекорда најстарији је живи пар на свијету.

Џон и Шарлот из Остина у децембру ће прославити 80 година заједничког живота, што је животни вијек просечног Американца. Пар се вјенчао 1939. године, а упознали су се 1934. док су били студенти универзитета у Тексасу.

Шарлот је студирала да постане учитељица, а Џон је био дио фудбалског тима. За су изјавили како су времена била толико тешка да су на хотелску собу коју су унајмили за медени мјесец потрошили само седам долара.

Не треба заборавити ни то да је Џон и најстарији живи бивши фудбалер универзитета у Тексасу. Овај пар је живи доказ за то да љубав може да преживи тест времена. Кажу како је љубав међу њима током година само јачала.

Прије десет година преселили су се у село Лонгхорн у локалну заједницу пензионера које повезује универзитет на коме су студирали. Срећни су као и до сада.

Џон још увек свакодневно вјежба, а на питање новинара ЦНН-а која је тајна дугог живота и срећног брака, одговорио је: "Живите умјерено и будите љубазни према свом супружнику".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана