Нису изглед, мишићи и паре: Ово је женама најпривлачније код мушкараца

Agencije
Нису изглед, мишићи и паре: Ово је женама најпривлачније код мушкараца

Начин на који бирамо партнере занима све, укључујући и научнике. Зато је спроведено истраживање у којем је учествовало више од 68.000 људи из 180 земаља, а ево резултата.

Широм свијета, жене свих сексуалних оријентација сагласиле су се да су љубазност, интелигенција, пружање подршке, образовање и самопоуздање веома важне особине када траже партнера за дугу везу.

С друге стране, изглед, амбиције и финансијска сигурност су тек умјерено важни квалитети које траже код партнера.

"Љубазност је као гравитација, важна је, али је нико не примјећује док не нестане. С обзиром на то да се данас толико наглашавају изглед и новац, вјероватно је изненађење што је љубазност најпожељнија особина на свијету. Али, управо та особина је кључна за стварање дугорочних међуљудских веза", каже др Вирџинија Витстум са Кинси института.

Када је ријеч о физичком изгледу, жене су сагласне да су лијепе очи и осмех важнији од свега осталог.

Ово истраживање открило је још једну занимљиву ствар, а то је да жене више воле када партнер има полни орган просјечне величине и то сматрају много пожељнијим од великог полног органа.

Око 46 одсто жена свих сексуалних оријентација каже да им је јако важно да ли њихов потенцијални партнер има жељу да постане родитељ.

Женама из Јапана, Мексика, Колумбије и САД-а је веома важна и финансијска сигурност партнера, док је то најмање битно Францускињама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана