Никад није касно за балет

Agencije
Никад није касно за балет

Ако спадате у групу оних који воле да се рекреирају, да вјежбе које радите буду подједнако занимљиве и ефикасне и да притом као резлтат добијете издужено и грациозно тијело, онда је кадрио балет најбоље рјешење за вас. Уколико сте већ ушли у године када се класичним балетом више не можете бавити професионално, најбољи пут да своју љубав према овом плесу испољите на неки начин биће управо кардио балет.

 

 

Ова метода тренинга настала је у Холивуду када је чувена балерина Мери Хелен Бауер тренирала глумицу Натали Портам за улогу у филму "Црни лабуд".

Може да га практикује било ко

Овај начин вјежбања брзо се проширио како у Сједињеним Америчким Државама, тако и у другим земљама. Специфичан, инвентиван и ефикасан начин вјежбања проширио се и на нашим просторима. Намијењен је свима без обзира на године. Вјежбе су креиране тако да се могу прилагодити сваком појединцу, у зависности од његове спремности и снаге. Не препоручује се једино особама које имају више од 20 кг вишка, због опасности од повреда кољена и зглобова.

Како се изводе вјежбе

Ради се у неколико праваца који се прожимају - балетска техника, снага и кондиција. Потребно је да прође мјесец дана да вјежбачи схвате цјелокупан процес. Сва три елемента подједнако су важна да би само вјежбање имало пун ефекат. Битна је и ментална ангажованост, као и сам балетски став и постура тијела, од које свака вјежба почиње.

Шта активира кардио балет

Апсолутно сви мишићи се активирани уколико смо у правилном ставу. На сваком тренингу раде се изолационе вјежбе за одређену групу мишића. Почиње се вјежбама уз балетски штап (техника балета кроз доста понављања сличних покрета), затим се раде вјежбе на средини сале (баланс) и скокови (кондиција), а потом оне на партеру (изолационе вјежбе) и истезање. Истезање се ради неколико пута током часа. Поента је да се током три тренинга у току једне недјеље сви мишићи активирају. 

Предности овог вида тренинга

Стицање гипкости и веће фелксибилности, исправљање кичме, правилно држање, лијепи издужени мишићи, стабилан и чврст цоре (стомачни и леђни мишићи)... Најљепше од свега јесу елеганција покрета и префињена естетика. Осима тога, одличан је избор за све жене којима су вјежбе из теретане монотоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана