Непознати детаљи са снимања култног филма: Замало остали без Милана VIDEO

Г.С.
Непознати детаљи са снимања култног филма: Замало остали без Милана VIDEO

Марко Тодоровић и Драгомир Бојанић Гидра обиљежили су култно остварење "Жикина династија", а откривен је и детаљ са снимања за који јавност није знала.

Један од омиљених остварења домаће кинематографије је свакако "Жикина династија" коју публика и данас радо гледа. Догодовштинама Жике и Милана се многи смију као да филм гледају први пут, а и о осталим ликовима се и даље прича.

Мало ко је знао у каквим су односима заправо били главни јунаци Драгомир Бојанић Гидра и Марко Тодоровић. Тодоровић, свима познат као пријатељ Милан, умро је 29. августа 2000. године, а његова улога у Жикиној династији обиљежила му је каријеру.

Гидра и Марко су били у одличним односима како на снимању, тако и приватно. Ипак, једна мала трзавица обиљeжила је и овај однос. Гидра је у то вријеме имао доста посла, па се чекао његов слободан термин, како би се наставило снимање. Тодоровић није желио више да чека и изразио је жељу да напусти снимање.

Ипак, продуценти заједно са Гидром, убиједили су га да одустане.

"Гидра је те 1985. снимио седам, осам филмова. Није знао где ће пре, јер је играо и неке представе у позоришту", испричао је творац култног остварења, редитељ Зоран Чалић.

"Раније сам планирао одмор и нећу га померати. Можете ви без мене", цитирао је Чавић речи Марка Тодоровића.

"Његова улога је била велика и није долазило у обзир да снимамо без Марка. Покушао сам да га одобровољим. Нашли смо се неколико пута у кафани како бих омекшао његов став. На крају смо снимили филм који је доживео невероватан успех код публике. Гидра је знао за ту причу и често је подбадао Марка на снимању. Иначе, одлично су се слагали. Припадали су различитим глумачким стиловима, али су на сету и ван њега били сјајна комбинација", додао је редитељ.

Иако је на крају све решено и Тодоровић није одустао од улоге, Гидра се често шалио на тај рачун.

"А хтео си да побегнеш",  рекао му је Гидра том приликом у шали, преноси Mondo.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана