Ненад Периш открио шта му помаже да живи након Матејеве трагичне смрти

ГС
Foto: Принтскрин

Након трагичног губитка сина Матеја, Ненад Периш у свом Сплиту успијева да води нормалан живот, иако је на тренутке то изузетно тешко.

У томе му помажу породица и пријатељи, али и посао у Заводу за јавно здравље, као и ватерполо, спорт у којем је већ дуго познат као врхунски судија.

У разговору за Курир, Ненад је говорио о својој највећој борби, а по његовим ријечима јасно је да она није лака, али у исто вријеме и да је далеко од тога да је немогуће у њој побиједити.

– Живот је такав какав јесте и не могу да промијеним оно што се догодило нажалост. Мој пут је некако одређен ранијим искуствима и покушавам да останем на том путу иако сам се наравно промијенио и приоритете у животу поставио на други начин. Морам ићи напријед због своје породице, пријатеља и због себе и да пазим да не направим грешку. Без обзира на то што се догодило не бих никако желио да било коме покажем да моја вјера није до краја искрена и зато захваљујем на свему што се догодило и вјерујем да ћемо се Матеј и ја поново срести. То ме држи на оном путу на којем желим да будем – рекао је Ненад Периш.

Он је рекао и да послије свега што се догодило наилази на подршку свакодневно, чак и од стране људи које не познаје.

– Чак и они са којима немам контакт… Осјећам да људи желе да учине да све оно што се догодило, на неки начин и не буде толико тешко и да та мука и бол буду све лакши. Помаже ми и посао, радим у Заводу за јавно здравство, бавим се анализом ваздуха, то је моја прва љубав и мој први избор- прича он.

Упомоћ је “прискочио” и ватерполо. У Ненадовом Сплиту је одржано Европско првенство на којем је Хрватска освојила злато.

– Ватерполо ми наравно помаже, то је дио живота који ме је на неки начин и одредио, прво кроз игру, а више кроз суђење. Стекао сам пуно пријатеља из цијелог свијета, научио пуно тога и себе припремио за одређене изазове у животу. Ту сам са пријатељима из цијелог свијета, играчима и тренерима. То је велики дио мог живота и с тиме идем даље. И прије ми је породица била на првом мјесту, али сада посебно, можда и на прва три мјеста. Моје двије ћерке, моја супруга, Матејева мама. То је оно што ми је најважније. Заједно шетамо полако кроз живот и доћи ћемо до циља – поручио је Ненад Периш.

На Европском првенству је добио задатак да суди финале жена између Шпаније и Грчке, а посао судије донекле успије да скрене његове мисли.

– Друго финале које судим на Европским првенствима. Сретан сам због тога и због Матеја, породице, себе и свих пријатеља што сам успио да се вратим и концентришем на посао, иако ми често током дана мисли иду на оно што ми је најважније, а то је мој син – рекао је Ненад Периш за Курир.

Подсјетимо, Матеј Периш је нестао у Београду где је дошао с друштвом уочи новогодишње ноћи. Потрага која је трајала данима није дала резултат, а тијело момка који би 28. јула напунио 28. година, пронађено је 18. маја.

Матеј је сахрањен 22. маја, читав случај је ујединио регион, подршка породици Периш стигла је са свих страна и из свих земаља, што Ненад цијени и поштује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана