Насљедница црногорског краља бизниса дио је најелитнијег друштва на свијету – ово је њена тајна

Г.С.
Насљедница црногорског краља бизниса дио је најелитнијег друштва на свијету – ово је њена тајна

Кажу да је једна од најбоље обучених жена у Њујорку.

Душко Кнежевић је црногорски привредник, банкар, универзитетски професор и оснивач и предсједник управног одбора Атлас Групе, која се састоји од неколико десетина компанија у Србији, Црној Гори, на Кипру, у Русији и Великој Британији.

Мало ко зна да је његова насљедница Мија Кнежевић једна од пионирки у свијету модног блоговања.

Свој блог Миј-А-Портер покренула је још давне 2009. и међу ријеткима је успјела да од себе и свог јединственог стила направи свјетски бренд и тако буде примјећена у Великој јабуци.

Дио детињства Мија је провела у Београду, а школовала се у Швајцарској, Лондону и Њујорку гдје је завршила NYU. Њу је у децембру прошле године Еlle прогласио за инфлуенсерку године и том приликом је изјавила: „За сваку дjевојку која има сан, запамтите, све је могуће."

Мија је завршила студије визуелних комуникација у Лондону и мастер студије медија и културе на Универзитету у Њујорку.

Често је називају најбоље обученом Београђанком у Њујорку, јер је у свом одијевању успјела да ухвати слободни, екцентрични дух Њујорка и помјешала га са скандинавским минимализмом. Мија је својевремено за Задовољну изјавила како се и мода у Београду доста промјенила.

„Видим да људи баш воле моду и воле да су стилизовани. Такође примјетила сам да наши млади умјетници и креативци имају интересантне стилове. Често гледам слике старе Југославије – увијек се инспиришем тиме како су људи имали невиђен стил", рекла је она и открила које модне лекције можемо да научимо од Њујорчанки.

„Њујорчани имају тај таленат да све луксузно направе ноншалантним и опуштеним. Људи који су јако скупо обучени, не дјелују тако. Начин на који се носе и носе своју гардеробу је нешто што Европљани могу да науче од њих. У Европи је све много више помпезно и претенциозно. Али исто тако, Америкаци су много тога научили о елеганцији од Европљана".

Тренутно ради као креативна и умјетничка директорка и стилисткиња, а бави се и друштвеним мрежама. На Инстаграму има око 600.000 пратилаца са којима дијели догађаје из свог живота и смјеле модне комбинације по којима је позната. Њен ултимативни стилски трик који никад не омаши је дуги капут: „Дуги капути до пода, шта код да обучете капут ће то да уљепша. Можете у тренерци и пиџами испод", рекла је она за наш портал.

Проводи доста времена у библиотекама истражујући и одлазећи на разне изложбе. То јој дозвољава да буде свијесна шта се око ње дешава и тако пронађе инспирацију за своје пројекте. Како тврди, веома је инспиративно живјети у Њујорку гдје је окружена мноштвом талентованих људи.

„Волим свој посао. Иако користим обе хемисфере мозга подједнако, највише ме испуњава када радим нешто креативно. Себе морам да гурам сваки дан у иновацији. Ја сам као провајдер идеја — та синтеза интелекта и емоција мора да се покаже у мом раду", рекла је Мија у једном интервјуу, преноси nova.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана