Након седам година мерино овца Приклс вратила се кући

ГС
Након седам година мерино овца Приклс вратила се кући

Након седам година одбјегла мерино овца Приклс вратила се кући на фарму у Тасманији. Сретни због њеног повратка, влацници су се нашалили како је била у самоизолацији.

Мерино овца Приклс је 2013. године кренула у авантуру када су аустралско село Даналеј захватили пожари, пише ББЦ.

Власница фарме Алис Греј рекла да је Приклс била малено јање када је побјегла прије седам година, а прво што је примјетила јесте да овцу нико није шишао.

Док је с члановима породице припремала роштиљ Алице је изненадила овца која је ушетала на фарму.

"У дивљини се наша Приклс претворила у велику вунену лопту, но сада изгледа врло здраво и срећна је међу својим новим пријатељима", казала је Граy.

Истакнула је и како нередовно шишање мерино овце дуго времена животињи може проузроковати бројне проблеме. Један од њих је и немогућност регулисања температуре, због чега се овца може прегријати и угинути.

Иначе, Граy и њена породица одлучили су искористити причу о одбјеглој овци у хуманитарне сврхе те прикупити новац за све оне који се боре против коронавируса.

Циљ им је, каже, да путем кампање "МyЦаусе" за непрофитну организацију "Аустралија за УНХЦР" скупе 12.000 долара које су намијенили онима којима је потребна здравствена помоћ у вријеме коронавируса, а досад је укупно уплаћено 9557 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана