Највећи непријатељ веза и бракова с којим се многи сусрећу

Г.С.
Највећи непријатељ веза и бракова с којим се многи сусрећу

Студије су показале да су новац и секс најчешћи узроци за развод брака, али терапеути и други психолошки стручњаци вјерују да таква статистика не даје стварну и комплентну слику.

Они сматрају да до прекида у везама долази због једног другог проблема, с којим смо сви сусрели, прије или касније

Свака је љубавна веза комплексна прича која има своја специфична правила и законе. Али психолози се слажу да ће на њено пуцање највише утицати недовољно и неодговарајућа комуникација између партнера.

“Стручњаци савјетују да научите рећи шта вас мучи својем партнеру, чак и када то значи да бисте се могли посвађати. “

Учинковита комуникација између партнера не подразумијева само мирну размјену информација и осјећаја, већ и 'слободу' да се квалитетно посвађате с другом страном без бојазни да ће нетко због тога озбиљно наљутити или вас напустити.

У свијету јача и тренд предбрачног савјетовања, јер терапеути вјерују у расправљање о разликама на отворен начин. Овај податак не чуди кад је познато да су партнери на почетку љубавне приче много флексибилнији и спремнији прилагодити се потребама других него након дугогодишње везе.

У топ 5 разлога за пуцање везе психолози су сврстали и недостатак времена за уживање у забавним активностима, генералну преоптерећеност послом и брзом свакодневницом, недовољну жељу за угађањем те превелику овисност о партнеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана