На Малдивима отворено одмаралиште у којем једно ноћење кошта и до 80.000 долара

Кликс
На Малдивима отворено одмаралиште у којем једно ноћење кошта и до 80.000 долара

На Малдивима је направљен ресорт - приватнo острво Валдорф Асторија Итафуши на којем једно ноћење кошта чак 80.000 долара.

Малдиви су изузетно популарна туристичка дестинација коју чини 1.200 малих острва и одмаралишта на њима су углавном приватна. На сваком острву налази се по једно одмаралиште, а нека од њих могу испунити потребе изузетно захтјевних посјетилаца.

Једно такво одмаралиште је Валдорф Асторија Итафуши које је отворено ове седмице. Простире се на 32.000 метара квадратних и као такво је највеће одмаралиште, приватно острво на Малдивима. Једно ноћење на овом отоку може коштати и до 80.000 долара.

Намијењено је за смјештај 24 госта у три објекта. Ријеч је о вилама с базенима и директним приступом плажи. Архитектура простора је описана као "досјетљива, а истовремено модерна. Шарм којем се не може одољети". Сваки гост има свој персонални тим људи који га услужује.

"Простор је осмишљен да би задовољио најизбирљивије посјетиоце. Острво је одраз ексклузивности, а налази се на једном од најинспиративнијих мјеста на свијету. Посвећени тим пружа сваку услугу", изјавио је Нилс-Арне Шродер из компаније Валдорф Асторија као партнерске компаније Hilton Asia Pacific.

До овог острва је лако доћи с међународног аеродрома у главном граду Мале. Гости могу доћи вожњом у једној од шест јахти одмаралишта, која траје 40 минута. За оне који желе уживати у невјероватном погледу доступан је хидроавион којим лет до острва траје 15 минута.

Када је у питању исхрана, гостима је на располагању кулинарски тим који може припремати намирнице по различитим жељама. Наравно, могуће је уживати у воденим спортовима, роњењу и вожњи јахтом. Третмани у велнес центру су такођер пилагодљиви потребама посјетлаца. Ту су и простор за медитацију и јогу, као и посебан базен за дјецу и простор за игру.

Малдиви су од 15. јула прошле године поново отворени за туристе из цијелог свијета. Већина њих не мора ићи у карантин по доласку, али морају имати негативан ПЦР тест на коронавируса урађен најкасније 96 сати прије поласка. На њему морају бити јасно наведени назив и адреса лабораторија, као и датум узимања узорка.

Међутим, и Малдиве је тешко погодила пандемија коронавируса, баш као и већину држава које се ослањају на туризам. Према подацима Свјетске банке, туризам чини двије трећине од укупног БДП-а ове земље.

Туристички процват Малдиви су доживјели 2019. када је број посјета порастао за 14,7 посто и укупан број је био рекордних 1,7 милиона. Посјета је расла из године у годину. Надлежни су се надали да ће 2020. број посјета износити два милиона.

У изјави из маја прошле године министар туризма Али Вахид је утјецај пандемије описао као "разорнији од цунамија из 2004. и рецесије из 2008.", преноси ЦНН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана