Љубав јача од рата: Рускиња и Украјинац се вјенчали у Подгорици, кум им био Бањалучанин

ГС
Foto: Screenschot

У тада већ окупираној Украјини прије неколико мјесеци Илија и Марија нису ни слутили да ће вјечну љубав једно другом обећати у главном граду Црне Горе. Двадесетпетогодишњи Украјинац и деветнаестогодишња Рускиња упознали су се у Севастопољу, а вјенчали јуче у Подгорици.

Кум је био Бањалучанин Недељко Радишић у чијем апартману у Сутомору Илија Кудријацев и Марија Соловјева бораве. Кума, такође Украјинка, раније је резервисала боравак у Радишићевим апартманима. Дошла је са дјецом, јер је супруг морао да остане у Украјини, пишу Вијести

Илија и Марија не крију срећу што су се на заједнички живот, љубав и поштовање, обавезали баш у Подгорици.

– Илија живи у Севастопољу, ја сам дошла у тај град у тренутку када је Украјина већ била окупирана. Тамо смо се и упознали. Нисмо очекивали да ћемо се вјенчати у Подгорици. Срећни смо што брак можемо да склопимо у миру овдје, гдје можемо да будемо опуштени и спокојни, релаксирани од свих других политичких догађаја – рекла је Марија.

Да ли ће Црна Гора и постати њихов дом, још нису сигурни.

– Око двије недјеље смо у Црној Гори. За сада још увијек не знамо гдје ћемо живјети, али овдје нам се много допада. Не осјећамо да постоји нетрпељивост између Руса и Украјинаца у Црној Гори – истиче Илија.

Без обзира на то коју ће земљу изабрати за будући заједнички живот, једно је извјесно – у Црној Гори ће провести медени мјесец, јер се ту, како уз осмијех кажу, осјећају слободно и сигурно.

– Наравно да се осјећамо слободније него тамо одакле смо дошли. Захвални смо црногорском народу на гостопримству. Не морамо да размишљамо које смо националности и држављанства. Можемо просто да остварујемо наше планове и да волимо једно друго – додаје млада Рускиња.

Илија и Марија се надају срећнијим временима, споразумном и мирном завршетку ратних дешавања. Надају се и да ће што прије моћи да виде своје породице.

– Мој отац је у Украјини. Бринем за њега, али сам сигуран да ће бити све у реду. Не желим да се пролива крв. Желим завршетак рата и надам се миру у својој земљи – прижељкује младожења.

Слога и поштовање, кажу младенци, једини су кључ за одржавање добрих међуљудских и међународних односа. Илија и Марија једино рјешење виде у помирењу ова два народа.

– Ми гласамо за мир. Желимо да не буде рата и да сви живе на земљи безбрижно. Надам се миру у Украјини, да се сви воле и поново буду срећни – својим сународницима поручује млади брачни пар.

Кум Недељко не крије срећу што је имао ту част да буде вјенчани кум младом брачном пару.

– Срећан сам што су Руси и Украјинци заједно, свима је тешко што је овакво стање у сусједним земљама и што се ово десило. Код мене борави још један пар, али за сада не планирају вјенчање. Ово је за мене велика срећа, јер су овакви догађаји и поруке које они шаљу јако битне за све људе у оваквом времену – казао је Радишић, преноси Српскаинфо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана