Култна пјесма “Бацила је све низ ријеку” крије двије љубавне приче легендарних пјевача

Г.С.
Култна пјесма “Бацила је све низ ријеку” крије двије љубавне приче легендарних пјевача

Пјесма “Бацила је све низ ријеку” легендарних Индекса након објаве постала је велики хит, али и заштитини знак Индекса. Осим што носи посебну емоцију, ова пјесма крије и једну занимљиву причу.

Наиме, стваране ове пјесме започео је Фадил Реџић, басиста Индекса, он је написао музику док је боравио у Совјетском Савезу на турнеји са другим бендом.

Он је својевремено испричао како је настала музика за пјесму, а послије и текст.

“Био сам далеко од драге, већ сам био у браку, онда ме ухватила туга па сам засвирао на гитари и одсвирао то. Онда сам дао Кеми и он се заљубио и то је срочио, а мени се то није свидјело у први мах, тај текст, усред башче… али послије ми је одговарала, изузетан текст”, казао је.

Само настајање пјесме је специфично, али и приче која се крије иза стихова. Текст пјесме говори о двије велике љубави, а емоције је пренео у стихове Кемал Монтено.

“Нија баш сасвим моја прича, двије су приче спојене у тој пјесми – једна је мог Даворина Поповића, друга је моја из младих, дјечачких дана”, рекао је.

Он је тада био заљубљен у једну дјевојку из Чапљине.

“Шта ћу, заљубио се… Пођем ја у Чапљину њу да потражим, одем оним ћиром до тамо. Лутам, гледам хоћу ли је негдје срести, ништа не знам, ни гдје живи, ма ништа… И идем тако по оној Чапљини, љето, осамдесет степени, и одједном, на неком ћошку, стоји она, боса, а око ње – цвеће. Продаје цвеће. И мени тако та слика остане. Отуд ти је ‘стајала је усред баште ко најљепши цвијет'“, открио је једном приликом Монтено.

Међутим, то није све, ова пјесма описује трагичну судбину Даворина Поповића, фронтмена Индекса. Он је био у вези с једном дјевојком из Сарајева. Иако је њихова љубавна веза била озбиљна, дјевојка није била спремна за брак. Међутим, остала је у другом стању, а нису планирали дијете. Пар је одлучио да се вјенча, али уочи вјенчања, дјевојка је абортирала и заувијек напустила Даворина, пише klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана