Како данас живи звијезда “Даре из Јасеновца”: Храни стоку, ради на њиви и испунила је највећу жељу

Г.С.
Foto: srpskainfo.com

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Млада глумица Биљана Чекић (13) одушевила је читав регион улогом мале Даре у филму “Дара из Јасеновца”, који је публика имала прилику да види у фебруару 2021. године

Биљана је недјељама била главна тема свих медија, а након тога се повукла из јавности.

Биљана живи у селу Срефлије, код Козарске Дубице, а преко ноћи њено име запамтио је читав Балкан. Похвале за улогу Даре су се свакодневно низале, а талентована млада глумица добила је низ награда и признања, међу којима су и “Повеља Србски ђак”, као и награда Града младима.

Манастир Хиландар додијелио јој је стипендију, уз наду да ће јој стипендија помоћи да се успјешно школује и да преброди све тешкоће са којима се данас сусрећу она, њена породица и српски народ који живи на страдалном подручју Козарске Дубице.

У мјесецима који су услиједили након телевизијске премијере филма, Биљана је испунила своју велику жељу – први пут је била на љетовању на мору. Она је посјетила Будву, гдје се, између осталог, срела са тројкама Луком, Симоном и Јаковом, који су у филму глумили лик њеног брата Буда.

Биљана је током боравка у Црној Гори посјетила и манастир Острог.

Након љетне сезоне, Биљанин живот наставио се уобичајеним током. Устаје прије шест, када одлази у школу, а чим се заврше часови, долази кући гдје послије завршеног домаћег помаже породици око одржавања имања.

Не представља јој проблем да води рачуна око мале фарме, храни стоку и да помаже на њиви, а када јој вријеме дозвољава воли да се игра са млађим братом и старијом сестром.

У наставку школовања, Биљана Чекић планира да упише глуму, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана