Италијански стручњак: Идеалан мушкарац постоји - он је Џорџ Клуни

ГС
Италијански стручњак: Идеалан мушкарац постоји - он је Џорџ Клуни

Италијански сексолог Емануеле Јанини, у књизи "Мушкарци који се свиђају женама", анализира постоји ли идеалан мушкарац и какав он треба да буде.

Особина коју мора да има јесте - да умије да слуша. Немају пролаз нарцисоидни, неостварени и мачо типови.

Да ли је идеалан партнер само плод маште или човјек од крви и меса?

О да, жив је и здрав и глуми у филмовима! Он је Џорџ Клуни, увјерен је сексолог Емануеле Јанини.

Сви га воле, и жене и мушкарци,  друштвено је ангажован,  згодан и пријатан, нагиње главу и с пажњом слуша саговорника, а изгледа да је и врло њежан - бар у филмским улогама.

Ако бисмо бирали нови модел савременог мушкарца, он би био идеалан, сматра Јанини, који у књизи Мушкарци који се свиђају женама, на научној основи проналази разлоге због којих жене привлаче одређени мушкарци и у кога заправо треба да се заљубе.

Савршен партнер је антимачо

Истраживање америчког Центра за напредну естетску и пластичну хирургију установило је и раније да је Клуни, на основу њихових параметара, најлепши мушкарац на свету: његове пропорције приближне су идеалима старих Грка.

Али зашто би он представљао идеал коме треба тежити и у савременом свијету?

Јанини објашњава: "Погледајте га, он је глобално успјешан, хуманиста, антимачо, све само не женствен, нимало није изгубио на мужевности, сигуран је себе. Толико сигуран да не мора да се размеће том сигурношћу. Другим ријечима, он је саосјећајна, емпатична особа, а 2021. године то је управо квалитет који жене траже од мушкараца."

Џорџ Клуни

Дакле, одзвонило је "алфа мужјацима", Казановама и Дон Жуанима, како их Јанини дефинише. Доста је и са ожењеним мушкарцима, неуротичарима и нарцисима.

Женама је нарочито доста оних који користе силу и посесивност да би их покорили. Од почетка године у Италији је, у породичном насиљу, убијено више од 80 жена. Јанини каже да се током карантина вишеструко повећао број позива преко црвене линије за помоћ. Али то објашњава чињеницом да се повећала свијест жена о једној старој истини: човјек који воли жену - не мрзи је.

Улога плаве пилуле

Како се дошло до ове генетске мутације? Сексолог нема сумњу: захваљујући плавој пилули. Вијагра је, тврди, смирила анксиозност мушкараца и коначно их опустила. Тако је изазвала један културолошки помак сличан оном који је антибеби пилула произвела шездесетих година прошлог века.

Ко су најпожељнији мушкарци?

Према истраживању које је објавио Јоурнал оф Цреативе Бехавиоур, они који поседују привлачност и емпатију прије свега су креативци: музичари, фотографи, новинари, пјесници и веб-дизајнери. Они имају "оно нешто додатно" због чега су занимљивији, али и спремнији да саслушају.

Осим Клунија, Јанини наводи и друге примјере идеалних међу познатим мушкарцима.

С једне стране, помиње бившег фудбалера Дејвида Бекама као симбол човјека посвећеног породици, а са друге француског предсједника Емануела Макрона, који је избором старије жене као животне партнерке срушио стереотипе и табуе, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана