Истраживање показало: Срећна дјеца су касније успјешни људи

Agencije
Истраживање показало: Срећна дјеца су касније успјешни људи

Они који су били задовољнији својим животом у дјетињству, због мање траума које су прошли, најчешће су веселе особе које склапају више контаката и због тога напредују

Ако често грдите дјецу, амбициозно их гурате и тако излажете непотребним траумама, застаните и размислите у каквим условима расту. 

Испоставило се да људи који су имали срећније дјетињство у будућности имају више плате, боље плаћене послове и успјешније каријере.

Објашњење гласи: они задовољнији својим животом, због мање траума које су прошли, најчешће су ведре и веселе особе које више излазе, отворене су и склапају више контакатата због тога напредују.

Те особе су и образованије, показала је студија Економског факултета у Лондону спроведена на 15.000 младих људи у Америци.

"Срећа и осјећај сигурности у дјетињству кључ су успјеха у одраслој доби", каже коаутор студије Жан-Емануел д Нев.

На родитеље се зато апелује да створе емоционално здраво породично окружење тамо гдје могу да утичу, јер студија показује и да постоји низ фактора на које не могу, примјера ради - на однос с браћом и сестрама.

Студија је такође узела у обзир образовање, физичко здравље, генетске предиспозиције, самопоштовање и тренутну срећу испитаника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана