Испливали непознати детаљи из биографије познатог српског глумца

Г.С.
Испливали непознати детаљи из биографије познатог српског глумца

Занимљиви детаљи из живота најплаћенијег српског глумца Микија Манојловића, дуго нису били познати јавности.

Мики Манојловић један је од омиљених српских глумаца, који има велики ауторитет међу публиком која га воли. Продуценти су се отимали око њега, а нашао се и на врху листе најплаћенињих српских глумаца.

Његова животна прича веома је интересантна. Наиме, рођен је 1950. године у Нишу, а његова мајка испричала је једном приликом да је једва преживjела порођај услijед компликација до којих је дошло.

- Микија сам тамо родила, али и једва преживела порођај. Лекари су рекли да је то један од хиљаду случајева да и мајка и беба остану живи - испричала је његова мајка у једном интервјуу за "Блиц".

Након што се његова мајка разбољела, бригу о њему преузела је бака Мари, Францускиња, која је увијек водила рачуна да јој синови буду лијепо обучени. Сналазила се, поратних година, како је знала и умијела, продавала је тада мужевљева одијела да би дјеци купила нова. А унук је са баком причао искључиво на француском.

Већини тинејџера треба много времена да схвата којом професијом желе да се баве, док је Мики пред собом одуивијек имао јасан циљ и жељу којом се водио. Родитељи су имали жељу да се бави туризмом, међутим, Мики је ријешио да срећу окуша на Академији што се показало исправно одлуком.

- У Нишком позоришту смо имали све, чак и топлу воду. Пресвлачила сам га и дојила у гардероби, у паузама. Мики је дете позоришта. Све смо подредили његовом срећном детињству. Мој син је увек имао доручак, ручак и вечеру. И нашу љубав. Знало се - кућа, позориште, кућа. Нисам хтела славу, а дете да ми се дрогира. Био је скроман толико да ме је нервирао. Одемо у посластичарницу и ја га питам: 'Шта ћеш, сине, да купи мајка?", а он каже: 'Воду". 'Какву воду?", изнервирам се ја, а у суштини смо и Иван и ја такви, скромни. И наш Мики је, стварно био и остао, једно нормално, скромно биће - испричала је његова мајка.

Једна од запаженијих улога имао је у серији Отписани, велику популарност донио му је и филм Подземље. Данас имамо прилику да га гледамо у једној од најпопуларнијих серија "Јужни ветар", а осим каријере у својој отаџбини, успјех је остварио и у иностранству.

Два брака и љубав за памћење

Глумац иза себе има два брака, оба са умјетницама. Први пут је стао пред олтар са концерт мајстором Искром Узелац са којом има ћерку Чарну. Други пут се заљубио у глумицу Тамару Вучковић са којом се упознао током рада на представи "Злочин и казна" са којом има сина Ивана.

Мики и Тамара су у браку од 1992. година, а на питање како су успијели да очувају своју љубав, глумац је рекао:

"Трудим се да сачувам своју породицу васпитањем, што је сигурно утицај мојих родитеља, али и мојих добрих и лоших искустава која су била пресудна. У свим годинама које су за нама успео сам да се сачувам, а моја унутрашња потреба да се помогне другима је много важна. Трудио сам се да своју децу учим толеранцији, али не знам колико сам у томе успео," испричао је Мики у разговору за Стори и нагласио:

"Односи у породици су веома важни за сваког човека, као и односи према ближим и даљим људима, наоко другачијим, али у ствари истим."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана