Годишница језивог убиства Ксеније Пајчин: Хтјела да побјегне, Каписода је упуцао па пуцао у себе

Г.С.
Годишница језивог убиства Ксеније Пајчин: Хтјела да побјегне, Каписода је упуцао па пуцао у себе

Пјевачица Ксенија Пајчин и њен дечко манекен Филип Каписода нађени су мртви, 16. марта 2010. године у стану у коме је она живјела са мајком, у Никшићкој улици број 6 у београдском насељу Вождовац.

Вијест је одјекнула како у Србији тако и у региону, а колико је њихова смрт потресла јавност говори чињеница да се и на Тиктоку (који није постојао тада) појављују фотографије и снимци трагично настрадале пјевачице, али и детаљи из ноћи у којој су уништене две породице.

Наиме, сада се појавила фотографија реконструкције убиства Пајчинове и самоубиства Каписоде, а на којој се види положај два беживотна тијела у стану на Вождовцу. Ксенија Пајчин убијена је на самом излазу из свог стана након што се посвађала с дечком Филипом Каписодом. Медији сазнају да је Ксенија након свађе већ обукла јакну и била на излазним вратима кад јој је Филип испалио метак у главу.

Полиција је реконструирала цијели догађај и закључила како је убиству и самоубиству претходила жестока свађа.

- Ксенија је на себи имала јакну, значи била је спремна за излазак. То што смо тело пронашли у ходнику показује да ју је Каписода сустигао скоро на самим вратима. У прилог таквом закључку говори и то што је он био само у мајици и тренерци. Очигледно ју је покушао зауставити, а када му то није успело, пуцао јој је у главу - прича за медије извор близак истрази.

Након што је убио Ксенију, Филип је отишао у собу и пуцао себи у уста. Претпоставља се да је пиштољ којим је убио Ксенију па затим и себе у стан донео Филип. Из полиције се дознаје да за њега није имао дозволу.

Пријатељи и познаници Ксеније и Филипа њихову везу описивали су као фаталну. Често су се свађали, а нагађа се да је разлог посљедње свађе која је имала трагичне била Ксенијина одлука да побаци њихово дијете.

Најбољи пријатељ Ксеније, Горан Стојићевић Карамела испричао је тада за медије како је Каписода у недјељу навече, кад се пар посвађао, причао да без Пајчинове не може живјети те да ће се убити ако га остави. Два дана касније, у Никшићкој 6 у Београду, убио је своју партнерку, па себе. Стојичевић је испричао како су се трагично страдали љубавници јако вољели и планирали се вјенчати, али је Ксенији сметала његова јака љубомора, која је и била разлог због којег је прекинула с њим тада.

- Звао ме 20 пута. Био је растројен: "Карамела, нађи је, молим те, не јавља ми се! Где ми је жена?!" Тако ју је звао. Молио ме да је наговорим да се помире. Тада је први пут рекао: "Убићу се ако ми се не врати!", али ја, нажалост, нисам придавао никакву посебну важност његовим речима јер су људи у тренуцима очаја склони да причају свашта - испричао је тада Стојићевић.

По досадашњим полицијским сазнањима, убиству је претходила свађа. Ксенија је у једном тренутку одлучила напустити стан, што се закључује из чињенице да је пронађена с јакном на себи. Филип је очигледно покушао да је заустави и кад није успио, пуцао јој је у главу пиштољем који је донио и за који није имао дозволу. Након тога се запутио у собу и убио сам себе. Тијела је око 18 сати пронашла Ксенијина мајка, која је живјела с пјевачицом.

Пред смрт хтјела да ода своју највећу тајну

Драгана Мирковић открила да је дан након смрти Ксеније Пајчин сазнала и да је тражила да је позове и нешто важно јој каже.

Много година након смрти Драгана Мирковић открила да је дан након Ксенијине погибије сазнала да ју је пјевачица тражила и жељела нешто важно да јој каже.

Два дана пре него што је трагично преминула рекла је мом сараднику: 'Молим те, реци Драгани да ме позове, имам нешто јако важно да јој кажем, хитно ми треба'. Он ми није рекао тог дана, није ми рекао ни сутрадан, када ме је назвао, рекао ми је да смо је изгубили. Ја никад нећу сазнати шта је важно имала да ми каже. Остало ми је то као да је нешто требало да урадим за њу, не знам шта је било. То ће ми остати рана на срцу дефинитивно - рекла је Драгана својевремено, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана