Гастарбајтер поклања двије куће, ресторан и имање: Има само један услов

ГС
Гастарбајтер поклања двије куће, ресторан и имање: Има само један услов

ЛАЗАРЕВАЦ - Док је Милан Зиндовић из Љига деценијама радио на западу и кућио се у родном селу Чибутковица поред Лазаревца, није ни слутио да једног дана неће имати са ким да води рачуна о свом великом имању.

Двије куће, ресторан са паркингом, хала за стовариште, аутомобиле и камионе, више од шест хектара земље и стоку сада је одлучио да поклони вриједним и поштеним људима, који су спремни са њим да раде а касније и да све то наслиједе.

- Два пута сам се женио и имам децу са првом женом која је нажалост преминула од најгоре болести. Сину сам много веровао и све му препустио, међутим он је запао у велике дугове, да ли је коцкао или не, о томе не бих причао, али се једног дана спаковао са женом и децом и оставио све. Били су то огромни дугови за порез и струју, све сам то ја измирио. Пошто се моја деца овде сигурно неће вратити, а ја немам срца све ово да продам решио сам да поклоним добрим и пре свега вредним људима који неће дозволити да се овај оџак на кући угаси - прича Зиндовић за РИНУ.

Спреман је да под свој кров прими породицу која ће из његове куће школовати дјецу, а касније их одатле удати и оженити. Имање је велико и има много посла, а ко “заврне рукаве” може фино да заради и лијепо да живи.

- Све ово сам стекао поштеним радом у Француској и Немачакој, као пословођа и мајсор керамичар. Рад и поштење су особине које највише цијеним код људи и зато немам неке посебне услове коме ћу ово све да препишем, већ само да то буду људи који ће ми помагати у свим радовима. Да заједно одржимо домаћинсво, а они после и сами да га одржавају Да имање и домаћинство остану живи, да не пропадају и не зарасту у коров - искрен је Милан Зиндовић.

Нада се да ће га срећа погледати, а да ће га заобићи порочни и лијени људи. Јер, таквима не жели да остави оно што је својим знојем зарађивао у инoстранству.

 
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана