Филмови им донијели славу и љубав

Вања Жарковић
Филмови им донијели славу и љубав

Многе велике љубави родиле су се на снимању филма, па су се послије са малих екрана преселиле и у стварни живот.

Неким глумцима су одређени филмови били животна прекретница, јер су тако упознали своје будуће супруге или мужеве. Љубав многих од њих преживјела је изазове, али не мањка ни оних код којих није вриједјело “до краја живота”, па су на новом сету упловили у нову романсу.

Иако се у тим случајевима показало да везе започете на радном задатку немају лијеп завршетак, неке приче су романтичније и од оних које смо могли гледати само на филму.

Таква је била љубав наших глумаца Драгана Николића и Милене Дравић који су синоним за складан однос, дуг и срећан брак. Упознали су се на снимању филма “Хороскоп” давне 1969. године, а само двије године касније изговорили су судбоносно “да”. И то су учинили на веома интересантан и спонтан начин. Док су снимали филм, искористили су паузу за ручак како би “скокнули” до општине да се вјенчају, а одмах након вјенчања вратили су се радним обавезама као да се ништа није десило.

Легендарна глумица је зато често у шали говорила да су се вјенчали у паузи за ручак, без помпе, без вјенчанице и других пропратних свадбених детаља. Можда је зато и њихова љубав била таква, спонтана, без превише скандала, једноставно чиста љубав. И можда је баш зато трајала више од четрдесет година, до краја живота.

Љубав једног од најскладнијих парова данашњице Слободе Мићаловић и Војина Ћетковића родила се током снимања филма “Зона Замфирова”. Иако су тада обоје имали партнере, глумци нису крили симпатије. Ћетковић је радо говорио о првом сусрету са садашњом супругом на снимању “Зоне”.

- Сећам се првог тренутка када сам је угледао, још је била студенткиња. Сниматељ ме је позвао да нешто погледам, а Слобода је стајала недалеко одатле. Тада сам је први пут запазио. Она се смешкала када ме је угледала - казао је популарни глумац.

Вјенчали су се 2008. на тајној церемонији, а кум им је био Никола Ђуричко, који је такође глумио у “Зони Замфировој”. Двије године касније глумци су добили близнакиње Милу и Веру.

Осим добрих филмова, Холивуд може да се похвали великим, стварним љубавима. Најбољи примјер су Курт Расел и Голди Хон, јер је њихова љубав као вино, а прије двије године су прославили 35 година брака. Упознали су се на снимању филма “Један једини, прави, породични бенд” 1968, али су почели да се забављају много година касније. То се десило на Дан заљубљених 1983. године након што су се поново спојили како би снимили филм.

Блејк Лајвли и Рајан Рејнолдс упознали су се на снимању филма “Грин Лантерн”. Млади брачни пар има три ћерке, посљедња је рођена 2019. године и њено име није познато јавности. Фреди Принц Џуниор и Сара Мишел Гелер упознали су се 1997. године на снимању тинејџ хорор филма “Знам шта сте радили прошлог љета”. Почели су да се забављају тек три године након тога, а вјенчали 2002. у Мексику. Сара је у част њиховој петогодишњици брака промијенила презиме у Принц.

Хемију са екрана у стварни живот пренијели су и Мила Кунис и Ештон Кучер који су се упознали 1998. на снимању серије “Веселе седамдесете”. Ештон је био у вези са глумицом Деми Мур, а Мила је била у вези са Меколијем Мекалкином. Почели су да се забављају 2012. године, када су обоје раскинули своје претходне везе. Мила и Ештон су вјенчани и имају двоје дјеце.

Довољно срећни да љубав свог живота упознају на послу били су и Ева Мендез и Рајан Гослинг који су почели да се забављају 2011. године након што су заједно снимили филм “Кућа иза борова”. Пар има двије ћерке, а њихова веза важи за једну од најстабилнијих у Холивуду.

Џинифер Гудвин и Џош Далас упознали су се на сету серије “Некада давно” 2011. године. У то вријеме Џош Далас био је у браку, а Гудвинова је била вјерена. Глумци су постали пријатељи и проводили више времена заједно. Након неког времена обоје су постали самци и њихово пријатељство прерасло је у љубав.

Данијел Крејг и Рејчел Вајс били су дугогодишњи пријатељи, али је рад на филму “Кућа снова” њихово пријатељство претворио у љубав. Рејчел је у 48. години родила њихово прво дијете.

 Пенелопе Круз и Хавијер Бардем започели су везу док су снимали “Љубав у Барселони”. Вјенчали су се 2010. и имају двоје дјеце. Упознали су се на снимању филма “Шунка, шунка”, али се тада нису заљубили. Хавијеру се чинило да је љубав свог живота упознао у лику друге глумице Кристине Палес. Међутим, судбина је одлучила да славним глумцима подари другу прилику.

Љубав између Тома Круза и Пенелопе Круз родила се на снимању филма “Ванилла Скџ”. Славни глумац играо је са Никол Кидман у филму “Дани грома”. Иако је био ожењен на почетку снимања, његово срце осваја црвенокоса љепотица. Годину касније позвани су у други пројекат - филм “Далеко, далеко”. Иронично, развели су се након снимања филма “Широм затворених очију”.

Популарни пар Кит Харингтон и Роуз Лесли заљубио се на сету серије “Игре престола”, а вјенчали су се 2018. године у Шкотској. Вил Смит је Џејду Пинкет Смит упознао на снимању серије “Принц са Бел Ера”. Она је била на аудицији за улогу његове дјевојке, али је није добила. Вил и Џејда постали су пријатељи, а у везу упловили 1995. Пар има троје дјеце.

Кевин Бејкон и Кира Сеџвик у браку су 31 годину. Упознали су се 1988. године на снимању филма. Имају двоје дјеце. Занимљиво је да је пар 2013. године учествовао у емисији у којој познате личности проналазе своје коријене, у којој су сазнали да су рођаци по деветом кољену.

Натали Портман и Бењамин Милепијед су још један пар који је љубав пронашао на сету. Заједно су прошетали црвеним тепихом да би добили “Оскара” када је Натали очекивала њихово прво дијете.

 Моника Белучи и Винсен Касел заљубили су се 1996. године у филму “Апартман”, а веза је крунисана и браком. Нажалост, они више нису заједно, али зато имају дјецу као плод некадашње љубави.

Љубав Анђелине Џоли и Бреда Пита није кренула као бајка, а није се тако ни завршила. Заљубили су се на снимању филма “Господин и госпођа Смит”. Бред је тада варао Џенифер Анистон с Ађелином, а касније се с њом и вјенчао. Одгајали су шесторо дјеце, али након једанаест година љубави све је завршено гласним и скандалозним разводом.

Амбер Херд не само да је освојила срце миљеника многих жена Џонија Депа, већ га је и одвојила од Ванесе Парадиз. Упознали су се на снимању и заљубили, али њихова прича имала је лош крај.

Елизабет Тејлор и Ричард Бартон  

Филмска дива Елизабет Тејлор удавала се осам пута, а једном мушкарцу је чак два пута изговорила судбоносно “да”. Својом највећом љубави називала је глумца Ричарда Бартона. За њега се први пут удала 1964. године.

- Не можете вјеровати колико сам срећна. Овај брак трајаће заувијек - изјавила је Елизабет након вјенчања, али брачна заједница ипак је трајала 10 година. Само годину након развода пар се опет вјенчао, али овај пут развод је услиједио након само девет мјесеци брака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана