Ево коју одјећу треба куповати за број већу

Nezavisne
Foto: pixabay

Након прања поједина одјећа може се скупити за један број. Вјероватно нема особе којој се није догодило да се омиљени комад одјеће послије прања деформише. Упркос упутству на етикетама и пажњи због деликатног материјала, дешава се да се и скупа гардероба скупи толико да онда само ваша дјеца могу да је обуку.

Стилисти кажу да није рјешење куповати због тога увијек већи број, али за одређену одјећу то обавезно треба учинити, посебно ако је од памука и вуне, пише "Вименс хелт".

Мајице

Према саставу су најчешће памучне, па зато постоји ризик да се током прања смање за чак 20 одсто. Бирајте их за број већу. Шира мајица има још једну предност - пошто не пријања много уз тијело, неће бити проблема са мрљама од зноја.

Џемпери од вуне

Када купујете џемпере, посебно оне од вуне, не двоумите се кад вам је "мало већи". То је права величина ако желите да га обучете послије првог прања.

Вуна је такав материјал да при прању морате да будете посебно пажљиви

Лако мијења боју и форму, а најбрже се скупља.

Кошуље

Кошуље од памука "скраћују се" послије прања исто као и памучне мајице, али проблем код њих је и што се не може одмах знати на ком мјесту ће да се "сузе" - код рукава, око рамена, у обиму груди.

Зато је најбоље да купите број већу кошуљу да не бисте дошли у незгодну ситуацију послије прања.

Чарапе

Удобне и квалитетне чарапе су оне памучне, па ако желите да вам шав са пете налијеже на пету, обавезно купите број веће, јер ће послије прања да буду таман,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана