Ева Рас неутјешна након смрти Ивана Бекјарева: Бата ми је рекао да не идем по сахранама

Г.С.
Ева Рас неутјешна након смрти Ивана Бекјарева: Бата ми је рекао да не идем по сахранама

Легендарни глумац Иван Бекјарев, који је умро у понедјељак 16. новембра у 74. години, данас је сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, а окупили су се брројне колеге, као и чланови породице и пријатеља.

Глумица Ева Рас присуствовала је сахрани колеге, а том приликом се присјетила и других глумаца који су преминули.

“Ивана памтим тако што је као најмлађи глумац дошао у наше позориште, имао је 19 година. Тад смо већ били у Расовом позоришту Петар Краљ, Слободан Ђуриц, Јосиф Татић, и ево сви су они умрли само сам ја жива. Тренутно сам баш дирнута, јер је сутра годисњица Расове смрти, ја иначе не идем по сахранама, али ако је Беки изабрао да се сахрани дан прије Расове годишњице, морала сам данас да дођем.

Знате да ми је Бата Живојиновић једном приликом рекао, кад сам Круну сахрањивала, да ја више не треба да идем по сахранама, али Беки је дошао као дечко код нас и 12 година смо ми играли заједно у том позоришту, то је као отрцана фраза, али смо ми заиста сви тамо били браћа и сестре. Није оно случајно било најбоље у Европи. И Воја Брајовић је био тамо, њега сам заборавила јер нам се погледи разилазе од када је одрастао, али било је то тада сјајна екипа”, поручила је кроз сузе, пише Блиц.

Иван Бекјарев рођен је 6. априла 1946. године у Београду, а током дуге и богате каријере остварио је мноштво запажених улога и освојио бројне награде. Своју прву, дебитанстску улогу на филму одиграо је 1967. године, у филму „Боксери иду у рај”. Одиграо је више од 150 улога у позоришту, од чега око 60 у Југословенском драмском позоришту. Бекјарев је снимио и преко 50 филмова у бившој СФРЈ, Србији, Данској, Италији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана