Дјевојка смршала 260 килограма, ево како

ГС
Foto: Принтскрин

Кристина Филипс (32) из Мисисипија била је најдебља дјевојка на свијету која је дневно уносила, чак, 7.000 калорија!

Себе није могла да гледа у огледалу, али исто тако није имала ни контролу када је нездрава храна у питању. Двије године није излазила из куће, послије неколико корака имала је осјећај да ће се угушити. Када је достигла тежину од 338 кг у својум двадесетим годинама, схватила је да мора нешто да мијења, јер су здравствени проблеми постајали све већи! Њену трансформацију пратио је свијет упркос бројним искушењима, успјела је да скине невјеровтних 260 кг!

Истицала је да се осећа заробљено у свом огромном тијелу, а за настале проблеме кривила је маму и тадашњег мужа Зака који су јој не само куповали оброке брзе хране, које је обожавала, него су јој дозвољавали да да се преједа.

У једном моменту више није могла да издржи и обратила се за помоћ љекарима, који су јој рекли да толике количине масних наслага могу да се скину само хирирушким путем, али да би уопште било могуће урадити ту операцију, морала је да смрша. Ту је и почетак Кристинине невјероватне трансформације 2014. године - смршала је невјероватних 243 килограма.

Њен процес промјене и губитка килограма је привукао и пажњу свјетске јавности, те се прославила учешћем у америчком ријалити програму у коме је представљен живот дјевојака које имају више од 200 килограма.

- Заробљена сам у овом тијелу у коме не желим да будем - рекла је она тада продуцентима емисије.

Љекари су јој прије 10 година урадили операцију желуца. Међутим, то није било довољно, јер је у организму имала велике количине масних наслага, те су са одређених дијелова тијела морали да јој скидају хируршким путем. Према писању америчких медија, само са сваке ноге су јој били уклонили по 20 килограма масти.

Сада је ова дјевоја потпуно другачија. Има 83 килограма, што значи да је изгублиа двије трећине своје некадашње килаже. Врло радо дели своје фотографије на друштвеним мрежама. У међувремену се остварила и у улози мајке и то два сина. Међутим, и у трудноћи је успјела да се поново не угоји прекомјерно, те може да каже да је коначно побиједила себе.

Нов изглед је донио и нове проблеме

Кристина се сада суочава са страхом да јој се тежина не врати, зато сваки пут када види да се угојила два, три килограма, у стању је да не једе по неколико дана, само како опет не би дошла у ситуацију да не може да изађе из куће због дебљине.

- Сваки пут кад бих видјела да је казаљка на ваги показивала да сам се угојила, ја бих престајала да једем на неколико дана. Бојала сам се да ћу поново бити заробљена у кући и да нећу моћи нормално да живим – искрена је била Кристина.

Са друге стране, у том мукотрпном и исцрпљујућем процесу мршављења није имала адекватну подршку свој тадашњег супруга Зака. Стало су се свађали, због чека је ова храбра дјевојка имала проблем са анксиозношћу.

- У једном тренутку сам схватила да је то моја борба и да на Зака не могу да рачунам - истакла је.

На крају су се развели и испоставило се да је то сјајна одлука за њу, јер је пронашла човјека са којим сада ужива. Основали су дивну породицу, родитељи су два дјечака и једно другом су највећи ослонац у свему.

Кристина се сјајно осјећа што коначно може да уради све што пожели.

- Раније нисам могла да ходам и већ послије неколико корака бих се задихала. Сад се осјећам сјајно и у стању сам да урадим скоро све што пожелим, што је прилично сјајно – рекла је Кристина.

Велика инспирација је другима

Ова срећна и насмијана млада мама свакодневно добија коментаре дивљења на својим друштвеним мрежама, а само неки су:

Толико си лијепа и инспиративна да сам то морао да ти напишем. Свака ти част како си успјела да смршаш.

Ако си ти успјела, онда могу и ја. Хвала ти што си подијелила са нама своје искуство.

Изгледаш невјероватно. Ти си моја инспирација.

Данас је пресрећна жена, а у међувремену се остварила и у улози мајке, преноси Стил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана