Djevojka smršala 260 kilograma, evo kako

GS
Foto: Printskrin

Kristina Filips (32) iz Misisipija bila je najdeblja djevojka na svijetu koja je dnevno unosila, čak, 7.000 kalorija!

Sebe nije mogla da gleda u ogledalu, ali isto tako nije imala ni kontrolu kada je nezdrava hrana u pitanju. Dvije godine nije izlazila iz kuće, poslije nekoliko koraka imala je osjećaj da će se ugušiti. Kada je dostigla težinu od 338 kg u svojum dvadesetim godinama, shvatila je da mora nešto da mijenja, jer su zdravstveni problemi postajali sve veći! Njenu transformaciju pratio je svijet uprkos brojnim iskušenjima, uspjela je da skine nevjerovtnih 260 kg!

Isticala je da se oseća zarobljeno u svom ogromnom tijelu, a za nastale probleme krivila je mamu i tadašnjeg muža Zaka koji su joj ne samo kupovali obroke brze hrane, koje je obožavala, nego su joj dozvoljavali da da se prejeda.

U jednom momentu više nije mogla da izdrži i obratila se za pomoć ljekarima, koji su joj rekli da tolike količine masnih naslaga mogu da se skinu samo hiriruškim putem, ali da bi uopšte bilo moguće uraditi tu operaciju, morala je da smrša. Tu je i početak Kristinine nevjerovatne transformacije 2014. godine - smršala je nevjerovatnih 243 kilograma.

Njen proces promjene i gubitka kilograma je privukao i pažnju svjetske javnosti, te se proslavila učešćem u američkom rijaliti programu u kome je predstavljen život djevojaka koje imaju više od 200 kilograma.

- Zarobljena sam u ovom tijelu u kome ne želim da budem - rekla je ona tada producentima emisije.

Ljekari su joj prije 10 godina uradili operaciju želuca. Međutim, to nije bilo dovoljno, jer je u organizmu imala velike količine masnih naslaga, te su sa određenih dijelova tijela morali da joj skidaju hirurškim putem. Prema pisanju američkih medija, samo sa svake noge su joj bili uklonili po 20 kilograma masti.

Sada je ova djevoja potpuno drugačija. Ima 83 kilograma, što znači da je izgublia dvije trećine svoje nekadašnje kilaže. Vrlo rado deli svoje fotografije na društvenim mrežama. U međuvremenu se ostvarila i u ulozi majke i to dva sina. Međutim, i u trudnoći je uspjela da se ponovo ne ugoji prekomjerno, te može da kaže da je konačno pobijedila sebe.

Nov izgled je donio i nove probleme

Kristina se sada suočava sa strahom da joj se težina ne vrati, zato svaki put kada vidi da se ugojila dva, tri kilograma, u stanju je da ne jede po nekoliko dana, samo kako opet ne bi došla u situaciju da ne može da izađe iz kuće zbog debljine.

- Svaki put kad bih vidjela da je kazaljka na vagi pokazivala da sam se ugojila, ja bih prestajala da jedem na nekoliko dana. Bojala sam se da ću ponovo biti zarobljena u kući i da neću moći normalno da živim – iskrena je bila Kristina.

Sa druge strane, u tom mukotrpnom i iscrpljujućem procesu mršavljenja nije imala adekvatnu podršku svoj tadašnjeg supruga Zaka. Stalo su se svađali, zbog čeka je ova hrabra djevojka imala problem sa anksioznošću.

- U jednom trenutku sam shvatila da je to moja borba i da na Zaka ne mogu da računam - istakla je.

Na kraju su se razveli i ispostavilo se da je to sjajna odluka za nju, jer je pronašla čovjeka sa kojim sada uživa. Osnovali su divnu porodicu, roditelji su dva dječaka i jedno drugom su najveći oslonac u svemu.

Kristina se sjajno osjeća što konačno može da uradi sve što poželi.

- Ranije nisam mogla da hodam i već poslije nekoliko koraka bih se zadihala. Sad se osjećam sjajno i u stanju sam da uradim skoro sve što poželim, što je prilično sjajno – rekla je Kristina.

Velika inspiracija je drugima

Ova srećna i nasmijana mlada mama svakodnevno dobija komentare divljenja na svojim društvenim mrežama, a samo neki su:

Toliko si lijepa i inspirativna da sam to morao da ti napišem. Svaka ti čast kako si uspjela da smršaš.

Ako si ti uspjela, onda mogu i ja. Hvala ti što si podijelila sa nama svoje iskustvo.

Izgledaš nevjerovatno. Ti si moja inspiracija.

Danas je presrećna žena, a u međuvremenu se ostvarila i u ulozi majke, prenosi Stil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana