Дански бог сексепила: Осам ствари које нисте знали о Мадсу Микелсену

Г.С.
Дански бог сексепила: Осам ствари које нисте знали о Мадсу Микелсену

Његове оштре црте лица уз глумачко умијеће обезбједиле су му у Холивуду улоге ћутљивих, сурових мушкараца и као таквог га је упознао цио свијет, али шармантни Мадс Микелсен је, када се камере искључе, сасвим обичан човјек који изнад свега цени вечери које проведе у породичном дому.

Мадс Микелсен (55) увијек је био у центру пажње због свог занимљивог и атрактивног изгледа, што су примјетили и бројни магазини који га сврставају у најпривлачније мушкарце на планети.

Док је у Холивуду цијењен као глумац, у Данској, па посљедњих година и у Европи, много је више од тога: постао је велика звијезда, аксиом данске кинематографије.

1. Води миран породичан живот

Сасвим супротно његовим улогама, Микелсен води миран породични живот. С кореографкињом Ханом Јакобсен је од 1987. године, а у браку од 2000. Добили су двоје дјеце: сина Карла 1997. и ћерку Виолу 1992. Живе у Копенхагену.

2. Воли вечери код куће

Шармантни Мадс Микелсен је, када се камере искључе, сасвим обичан човјек који изнад свега цијени вечери које проведе у породичном дому.

3. Не пристаје на глупости

Микелсен је једном приликом открио да је имао ужасна искуства на аудицијама, а на аудицији за улогу у филму “Фантастична четворка”, глумца су замолили да издужи руке као да је човјек од гуме, након чега је само изашао из просторије.

4. Пије само пиво

Иако смо у бројним улогама имућних негативаца често виђали како испија жестока пића, Мадс Микелсен приватно пије искључиво пиво, а разлог је, како је једном истакао, то што га виски подсјећа на дјевојке које стављају парфем иако се прије тога нису истуширале.

5. Идол му је Брус Ли

Славни Данац одрастао је на акционим филмовима, а посебно је цијенио Бруса Лија, ког сматра својим највећим идолом. Омиљени Лијев филм му је “Игра смрти”, остварење које легендарни глумац и мајстор борилачких вештина није завршио, али га Микелсен цијени и због занимљивих акционих сцена.

6. Није знао ко је Ријана

Спот Ријанин за пјесму “B***h Better Have My Money”, у којој глуми Мадс Микелсен данас је опште познат. Испоставило се, међутим, да глумац није имао појма ко му је понудио да се појави у споту све док му дјеца нису одржала лекцију о поп култури и изразила невјерицу због његове неупућености.

7. Тренирао гимнастику, био балетан У младости је тренирао гимнастику, хтио да се бави и атлетиком, али је онда уписао балетску академију у Шведској. Током година играња, упознао је своју супругу. Био је професионални играч скоро цијелу деценију, док није напустио ту професију да би се посветио изучавању драме и глуме и опредијелио за глуму.

8. Одан Копенхагену, воли Мајорку Цио свој живот живи у Копенхагену, осим краћег периода када се са породицом због снимања филма преселио у Торонто. Кућу има и на Мајорци, коју је први пут посјетио касних 90-их година, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана