Да ли су везе с великом разликом у годинама здравије

Avaz
Foto: Quora

Ако погледате круг своје породице и пријатеља, вјероватно ћете да схватите да познајете пар са нешто већом разликом у годинама.

Кроз историју је било типичније да је мушкарац неколико година старији од жене, мада све је чешћа и обрнута ситуација.

Према ''Журнал оф Популар Економикс'', студија која је мјерила хетеросексуалне парове различитог узраста имала је неке занимљиве налазе. Најидеалнији јаз у годинама, према истраживању, био је када је мушкарац био старији за једну до три године. Када је та разлика достигла четири до шест година, било је мање задовољства у вези, а бројке су се погоршавале како се разлика у годинама повећавала у посљедњих седам година.

Иако године нису једини фактор у раскиду било које везе, оне могу да допринесу факторима који отежавају везу.

Можда није изненађујуће да је млађи партнер склонији да буде несретнији и незадовољнији од старијег партнера, без обзира на спол, према журналу. Оно што други мисле о вашој вези такође може да игра улогу.

- Сваки пар који је суочен са испитивањем и дискриминацијом мора да ради много више да би успоставио јаку везу која им помаже да се изборе. Здрава веза захтијева компатибилност, емоционалну зрелост и компромис, што може бити важније од нечијих година - каже др. Мајк Мекнулти, пише ''Гуд Хаускипинг''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана