Чак 66 посто људи били су пријатељи прије љубавне везе

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Ако сте сами научиници предлажу да прегледате већ постојеће контакте у свом мобителу, јер је могуће да ћете међу њима пронаћи свог будућег љубавног партнера.

 Наиме, у мета-анализи седам студија објављених у часопису Social, Psychological and Personality Science истраживачи су испитали резултате 1.900 учеснике и открили да је 66 посто њих са својим партнерима прије него су се заљубили било у пријатељској вези.

Према ријечима стручњака за односе и терапеуткиње Rachel Wright , ови налази показују да се већина романтичних веза развија и темељи на пријатељству."Ако погледате њихову теорију о томе што чини дугорочне, сретне, здраве и успјешне односима, видјећете да се тек при крају спомиње љубав", рекла је Wright додајући да нас исте карактеристике које нас чине добрим пријатељима чине и добрим партнерима, преноси Кликс.

.Наставља да има смисла да су вриједности које су битне у пријатељству битне и у дуготрајној и сретној вези, јер је разумијевање партнера као човјека можда и најважнија компонента сваке успјешне везе.

"Запитајте се у чему је, осим у сексу, разлика између ваших пријатељстава и ваших романтичних веза и потрудите се да оно што имате са својим пријатељима буде присутно и с вашим партнерима" рекла је и додала како притом не бисмо требали бринути хоће ли се и пријатељство уништити ако љубавна веза не успије.

Нема разлога зашто двије одрасле особе не могу промијенити контекст своје везе и вратити се старо ако романтична веза не функционише, исто тако не заборавите његовати пријатељски однос с новим потенцијалним партнерима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана