Британци боље знају почетак ''Боемске рапсодије'' него почетак Библије VIDEO

Г.С.
Британци боље знају почетак ''Боемске рапсодије'' него почетак Библије VIDEO

Библија је и данас најпродаванија књига свих времена и невјероватно утицајна на западну цивилизацију, али Британци данас нису толико упознати с ријечима које отварају ову свету књигу.

У ствари, према новом истраживању стриминг-сервиса Дозер, нација ће вјероватније знати уводне стихове песме Фредија Меркјурија и групе Квин ''Боемска рапсодија'' од Постанка 1:1 (“In the begining God created the heavenes and tje earth”).

Готово двије трећине Британаца знало је како гласи почетак пјесме групе Квин, док је мање од половине могло да се сјети прве реченице у Библији.

Занимљиво је да Лондонци лошије знају “Боемску рапсодију”, са само 58 одсто људи који су могли да цитирају почетак. Поређења ради, 83 посто становника из Њукасла знало је текст.

Не изненађује, али 74 одсто беби-бумера знало је за почетак хита групе Квин из 1975. године. Док је то знало само 53 одсто миленијалаца и 49 одсто припадника генерације З, преноси портал Headliner.

Адам Рид, музички уредник из Велике Британије и Ирске,у Дизеру, рекао је:

''Нисам изненаден што већина Британаца може да се сjети отварања Квинове пjесме Боемска рапсодија, јер пjесме имају начин повезивања с нама кроз своје текстове и све компоненте пjесме које нас натерају да је толико волимо.”

Прије двије године “Bohemian Rhapsody” проглашена је најстримованијом пjесмом 20. вијека, прегазивши Нирвану и “Smells Like Teen Spirit”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана