Божен је била једна од најбогатијих жена, није имала дјеце: Након њене смрти све је постало мистерија

Г.С.
Божен је била једна од најбогатијих жена, није имала дјеце: Након њене смрти све је постало мистерија

Божен Жумбор преминула је прије једанаест година, почетком октобра, послије дуге и тешке болести. У марту мјесецу те године примљена је на ВМА због високог крвног притиска. Опорављала се на одјељењу токсикологије и потом је пуштена на кућно лијечење. Пробала је да се излијечи и у Холандији, али ју је болест нажалост савладала.

Нешто касније пошто је изгубила ову страшну битку јавност се, пак, питала коме ће припасти њено богатство, које се, како наводи “Ало”, процијењује десетинама милиона.

Како није познато да ли је била удата, постављало се питање ко ће наслиједити компанију, као и некретнине које су биле у посједу Божен, писао је горепоменути портал. Власница познате линије за козметичке производе живјела је на релацији Србија - Холандија, па се у јавности спекулисало да је поред велељепних вила на Дедињу и под Авалом, посједовала и некретнине у Холандији. Божен је важила за једну од богатијих жена у Србији, а како није имала дјеце, а и сама је била јединица, није било познато коме је оставила империју грађену деценијама.

- За сада нико нема информације о томе шта ће се даље дешавати са компанијом. Вест о смрти госпође Божен нас је све затекла, још увек ништа не знамо, детаљније информације ћемо имати наредних дана - рекли су својевремено у компанији.

Осим што је била успешна пословна жена, Божен Жумбор се цио живот бавила хуманитарним радом. Годинама је помагала деци без родитеља, старачким домовима, као и болницама. За власницу империје први пут се, иначе, чуло када је 1982. године дошла у Србију и донијела помоћ за лечење сестара Ђукић.

Фирму је основала у Београду 1991. и направила бум на српском тржишту са својим познатим производом за мршављење. Управо тај омиљени производи изазвао је контроверзу када се у јавности појавила информација да је неисправан, због чега је и једно вријеме повучен из продаје. Божен је морала да доказује квалитет производа, а чак се једно вријеме повукла из јавног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана